Šakių gimnazistai nominuoti už mokslo ir praktikos integraciją

gimnazistai anglijoje
Nuotr. Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleiviai savo inovatyvias idėjas pristatė ekonomikos ir verslo kalbos renginyje „Verslo idėjų generavimas“.


Spalio 16 d. šeši Šakių „Žiburio“ gimnazistai, lydimi mokytojos Daivos Palukaitienės, dalyvavo integruotame ekonomikos ir verslo kalbos renginyje „Verslo idėjų generavimas“, kuriame 49 komandos iš Kauno regiono pristatė savo inovatyvias idėjas.
 
„EcoLife“ komanda, kurią sudarė Marius Nauburaitis, Simonas Buteikis ir Paulius Bendžiūnas, pristatė naujovišką sporto ir sveikos mitybos centrą, kuris paskirtų mitybos ir sportinės veiklos planus kiekvienam žmogui priklausomai nuo jo poreikių ir galimybių. Evelina Eidikytė, komandos „Paprasta“ atstovė, norėdama palengvinti rūšiavimą ir sumažinti šiukšlinimą, sugalvojo inovatyvią šiukšliadėžę, suskirstytą į kelis skyrius, skirtus plastikui, gamtinėms atliekoms ir popieriui išmesti. Komandos „Unbreakable“ nariai Povilas Užupis ir Valdas Palubinskas pademonstravo naujovišką užpurškiamą apsauginį telefono ekrano stiklą, tinkantį visiems telefonų modeliams ir apsaugantį visą telefoną.

Po idėjų pristatymų komandos turėjo galimybę 30 minučių pasikalbėti su stambių įmonių savininkais ir verslo kūrėjais apie verslo steigimą, jo vystymą, finansų ir rėmėjų paiešką. Vėliau mokiniai klausėsi įdomios ir turiningos paskaitos apie idėjų įgyvendinimą, produkto realizavimą ir pardavimą. Lektoriai aptarė kliūtis, kylančias nuo idėjos sukūrimo momento iki jos įgyvendinimo, ir mokė, kaip jas įveikti.

Renginį vainikavo apdovanojimai. Komandoms išdalintos nominacijos už globaliausią, lietuviškiausią, geriausiai problemą sprendžiančią, inovatyviausią, unikaliausią ir kitas idėjas. Šakių „Žiburio“ gimnazijos komanda „Unbreakable“ buvo apdovanota „Saulės“ gimnazijos nominacija „Už mokslo ir praktikos integraciją“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.