Olimpiadoje triumfavo Lukšių gimnazistai

Paaiškėjo Lietuvos mokinių informatikos olimpiados II etapo mokinių rezultatai – prizininkų sąraše tarp šalies jaunųjų informatikų pavardžių ir Lukšių Vinco Grybo bei Šakių „Žiburio“ gimnazijų moksleiviai.

Jaunesniųjų klasių grupėje pasižymėjo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleiviai. Pirmąją vietą laimėjo šeštokas Dominykas Laukaitis ir aštuntokas Pijus Bataitis, surinkę po 100 taškų. Antrąją vietą iškovojo tik dviem taškais nuo jų atsilikęs aštuntokas Nojus Bataitis. Trečiąją vietą užėmė šeštokas Vilius Povilaitis, pelnęs 20 taškų, ketvirtąją – aštuntokas Lukas Dovydaitis, surinkęs 19 taškų.
 
Vyresniųjų klasių grupėje gerai pasirodė Šakių „Žiburio“ ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijų jaunieji informatikai. Tarp dešimtokų (antrokų gimnazistų) pirmąją vietą laimėjo Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivis Šarūnas Vaičiūnas, surinkęs 48 taškus.
Tarp trečiokų gimnazistų geriausiai sekėsi Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleiviui Kristupui Kurui, kuris surinko 120 taškų (beje, šis rezultatas yra geriausias tarp vyresniųjų klasių moksleivių) ir iškovojo pirmąją vietą. Antrą vietą užėmė Karolis Žukauskas (49 taškai), trečią – Valdas Palubinskas (48 taškai). Abu mokosi Šakių „Žiburio“ gimnazijoje.

Tarp ketvirtokų gimnazistų geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą laimėjo Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivis Tomas Ignatavičius, surinkęs 108 taškus. Antroje vietoje liko Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ketvirtokas Lukas Bernotavičius, nuo jo atsilikęs tik 9 taškais, trečioje – tos pačios gimnazijos moksleivis Dominykas Venskūnas, pelnęs 66 taškus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px