Olimpiadoje triumfavo Lukšių gimnazistai

Paaiškėjo Lietuvos mokinių informatikos olimpiados II etapo mokinių rezultatai – prizininkų sąraše tarp šalies jaunųjų informatikų pavardžių ir Lukšių Vinco Grybo bei Šakių „Žiburio“ gimnazijų moksleiviai.

Jaunesniųjų klasių grupėje pasižymėjo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleiviai. Pirmąją vietą laimėjo šeštokas Dominykas Laukaitis ir aštuntokas Pijus Bataitis, surinkę po 100 taškų. Antrąją vietą iškovojo tik dviem taškais nuo jų atsilikęs aštuntokas Nojus Bataitis. Trečiąją vietą užėmė šeštokas Vilius Povilaitis, pelnęs 20 taškų, ketvirtąją – aštuntokas Lukas Dovydaitis, surinkęs 19 taškų.
 
Vyresniųjų klasių grupėje gerai pasirodė Šakių „Žiburio“ ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijų jaunieji informatikai. Tarp dešimtokų (antrokų gimnazistų) pirmąją vietą laimėjo Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivis Šarūnas Vaičiūnas, surinkęs 48 taškus.
Tarp trečiokų gimnazistų geriausiai sekėsi Lukšių Vinco Grybo gimnazijos moksleiviui Kristupui Kurui, kuris surinko 120 taškų (beje, šis rezultatas yra geriausias tarp vyresniųjų klasių moksleivių) ir iškovojo pirmąją vietą. Antrą vietą užėmė Karolis Žukauskas (49 taškai), trečią – Valdas Palubinskas (48 taškai). Abu mokosi Šakių „Žiburio“ gimnazijoje.

Tarp ketvirtokų gimnazistų geriausiai pasirodė ir pirmąją vietą laimėjo Šakių „Žiburio“ gimnazijos moksleivis Tomas Ignatavičius, surinkęs 108 taškus. Antroje vietoje liko Lukšių Vinco Grybo gimnazijos ketvirtokas Lukas Bernotavičius, nuo jo atsilikęs tik 9 taškais, trečioje – tos pačios gimnazijos moksleivis Dominykas Venskūnas, pelnęs 66 taškus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.