Rado išeitį, kaip prie mokyklos sumažinti spūstis

varpas auto
Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Rugsėjo 17 d. savivaldybės Eismo saugumo komisija po ilgų diskusijų priėmė sprendimą dėl eismo organizavimo tvarkos prie Šakių „Varpo“ mokyklos. Nuspręsta tam tikromis valandomis eismą pro aikštelę nuo stadiono pusės leisti viena kryptimi.
 
Dabartinė situacija

Eismo saugumo komisijos pirmininkas Arvydas Šlėderis pripažino, kad „Varpe“ rytinių automobilių spūsčių problema buvo paviešinta socialiniuose tinkluose, į ją sureagavo policijos pareigūnai, situaciją aptarė su Šakių miesto seniūnu, mokyklos vadovu. Problema išties įsisenėjusi: daug tėvų vaikus į mokyklą atveža automobiliais, tad rytais ir per pietus prie mokyklos susidaro didelės spūstys.

Kokia yra šiuo metu situacija, paaiškino į posėdį atvykęs mokyklos pavaduotojas ūkiui Mindaugas Venckūnas. Anot jo, iš Vasario 16-osios gatvės automobiliais į mokyklos aikštelę atvažiavę ir vaikus paleidę tėvai gali važiuoti tiesiai, nes yra nuimti du gėlių klombai, o po 8 val. čia uždedamas ženklas, kad eismas draudžiamas.

M. Venckūnas siūlė, kad prieš įvažiavimą į mokyklos aikštelę būtų pastatyti ženklai „Gyvenamoji zona“ ir „Vienpusis eismas“ su laiko ribojimu (7.30–8.00 val. ). Tada tėvai, atvežę vaikus, stabteltų juos išleisti prie mokyklos ir automobiliams nereiktų suktis atgal, jie nuvažiuotų tiesiai J. Basanavičiaus gatve. Dėl „Gyvenamosios zonos“ ženklo uždėjimo suabejojo A. Šlėderis, tvirtindamas, kad greitį viršyti čia tiesiog nėra galimybės.

Pavojus vaikams

Komisijos narys Elvydas Pauliukėnas svarstė, kad pastačius tik „Vienpusis eismas“ ženklą vaikams vis tiek bus nesaugu: atvežę automobiliais vaikus, juos tėvai paleistų mokyklos aikštelėje dešinėje pusėje prie stadiono ir vaikams tektų eiti per gatvę į mokyklą. Jis siūlė pažymėti šioje vietoje perėją.

„Aš savo vaiko nepaleisčiau toje pusėje prie stadiono. O jeigu kas sugalvos aplenkti sustojusį automobilį“, – svarstė komisijos narys Antanas Pauliukevičius.

Tuomet Aurimas Staugaitis siūlė paženklinti gatvę linijomis, kurios nukreiptų mašinų judėjimą į kairę pusę, prie pat mokyklos, tačiau čia stovi mokyklos darbuotojų, mokytojų automobiliai. Svarstyta, kad automobiliai galėtų stovėti teritorijoje prie stadiono. M. Venckūnas tvirtino, kad ten stovintys automobiliai trukdytų moksleiviams patekti į stadioną.

Siūlė ir kitų variantų

Posėdyje dalyvavęs savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Redas Juškaitis siūlė dar kitą variantą – riboti eismą iš Vasario 16-osios gatvės, tačiau leisti automobilių eismą (tik 7.30–8.00 val. ) J. Basanavičiaus gatve nuo Šaulių gatvės pusės.

„Tuomet tėvai atvežę vaikus paleistų juos prie pat mokyklos ir išvažiuotų į Vasario 16-osios gatvę“, – siūlė R. Juškaitis.

Kiti komisijos nariai svarstė, kad ir taip šiuo metu yra intensyvus eismas dėl apvažiavimo nuo Batiškių kapinių, o jei dar pasipils mašinos iš mokyklos kiemo – nebus gerai. Tokiu kardinaliu, nors ir laikinu eismo pakeitimu suabejojo ir A. Šlėderis.
Tuomet A. Pauliukėnas svarstė visai uždrausti sukti į mokyklos aikštelę iš Vasario 16-osios, o vaikus paleisti prie J. Basanavičiaus gatvės sankryžos. Tačiau, anot kitų komisijos narių, reiktų įrengti dar vieną perėją ir vaikams iki mokyklos tektų eiti per kelias perėjas.

Optimalūs variantai

Po ilgų svarstymų ir pateiktų įvairių pasiūlymų  Eismo saugumo komisijos posėdyje buvo priimtas sprendimas, kad tam tikru laiku (7.30–8.00 val.) eismas į mokyklos aikštelę iš Vasario 16-osios ir J. Basanavičiaus gatvių bus vienos krypties.

Taip pat nuspręsta tuo pačiu metu (7.30-8.00 val.) uždrausti eismą į mokyklos pusę iš kitos J. Basanavičiaus gatvės pusės, eismas būtų nukreipiamas P. Cvirkos gatve.

Komisijos nariai kol kas paliko atvirą klausimą dėl pėsčiųjų perėjos įrengimo mokyklos aikštelėje bei paliko mokyklos bendruomenei pasvarstyti dėl kitos automobilių parkavimo vietos.

„Aišku, dalis tėvų vaikus į mokyklą atveža prieš važiuodami į darbą. Todėl jiems mūsų priimtas sprendimas gal ir sudarys nepatogumų: važiuojantiems, pavyzdžiui, Kauno kryptimi teks važiuoti į Šaulių gatvę ir daryti lanką, važiuoti per miestą. Tačiau tai bus labai trumpas laikas, vos pusvalandis“, – reziumavo A. Šlėderis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.