Kvietė moksleivius įgyvendinti savo projektus

jaunimo posedis
Trečiadienį rajono savivaldybės konferencijų salėje pirmą kartą šiais metais rinkosi Jaunimo reikalų taryba. Pasidžiaugę praėjusių metų darbais ir veiklomis, jos nariai aptarė 2020m. planus ir Jaunimo reikalų departamento rekomendacijas jaunimo politikos įgyvendinimui.

Prasidėjus posėdžiui, savivaldybės jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė informavo susirinkusius, kad jų praėjusių metų veikla neliko nepastebėta. Jaunimo reikalų departamentas atsiuntė padėką, kurioje įvertino jų įdėtas pastangas ir pasiektus rezultatus įgyvendinant jaunimo politiką – kuriant palankesnę aplinką, skatinant jaunimo savanoriškos veiklos plėtrą, siekiant atvirojo darbo su jaunimu kokybės.
 
Pasidžiaugę praėjusių metų pasiekimais, Jaunimo reikalų tarybos nariai diskutavo jaunimo projektų 2020 m. (jaunimo mokymų ir gerosios patirties sklaidos, jaunimo iniciatyvų skatinimo, atvirųjų jaunimo centrų ir atvirųjų jaunimo erdvių veiklos bei mobilaus darbo su jaunimu) finansavimo klausimais. Pagal nuostatus galima rašyti ne vieną, o keletą projektų, t.y. pretenduoti ne tik į mokymų finansavimą, bet ir gauti pinigų renginio organizavimui. D. Jurgutienė kvietė aktyviau į šį procesą įsitraukti ir švietimo įstaigų moksleivius, todėl prašė savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Elvydo Pauliukėno informuoti mokyklų vadovus apie tokią galimybę.

Atvirojo jaunimo centro darbuotoja Judita Ambrasienė priminė, kad pernai centras sėkmingai įgyvendino net tris projektus („Jaunimas lošia“, „Mobilus startas“ ir „Įjunk šviesą“), pritraukė beveik 300 jaunų žmonių ir pradėjo mobilų darbą su jaunimu Griškabūdžio seniūnijoje. Čia buvo suorganizuoti keturi maisto gaminimo, penki filmų peržiūros, šeši stalo žaidimų vakarai, orientacinės varžybos. Šie renginiai pritraukė 30 jaunų žmonių. Atvirojo jaunimo centro bendradarbiavimas plečiasi, daugėja naujų partnerių, bendradarbiavimo sutartys pasirašomos ne tik su švietimo įstaigomis, bet ir bendruomenėmis, seniūnijomis. Šiemet mobilus darbas su jaunimu išsiplės dar dviejose – Kidulių ir Kudirkos Naumiesčio seniūnijose.

Kalbėdama apie Jaunimo savanoriškos tarnybos programos įgyvendinimą, J. Ambrasienė pasidžiaugė, kad jei pernai ilgalaikę savanorišką tarnybą atliko penki jaunuoliai, tai šiuo metu savanoriauja 15. Didžioji dalis – Šakių kultūros centre ir jo padalinyje – Kidulių dvare. D. Jurgutienė informavo, kad socialinės valandos, kurias reikia atidirbti mokykloje, nėra susijusios su ilgalaike savanoryste. Tiesa, Vilniaus savivaldybė yra susikūrusi ir išbando naują modelį, pagal kurį, pasak jos, „moksleiviai socialines valandas gali rinkti ne tik mokykloje, bet ir išorėje – įvairiose organizacijose arba įstaigose“. Posėdyje priminta, kad ilgalaikė savanorystė šiek tiek skiriasi, nes tai yra gana didelis privalomų valandų skaičius, tačiau ir galimybė susirinkti jaunimui 0,25 balo prie stojamojo egzamino.

Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Martinas Eimutis, kalbėdamas apie šių metų veiklas, siūlė pasvarstyti ir apie „Įjunk šviesą“ renginio organizavimą vasaros laikotarpiu. Jis prisiminė, kad anksčiau buvo organizuoti net trys tokie renginiai, bet ši iniciatyva nutrūko, tad būtų neprošal ir vėl juos atnaujinti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.