Ragina ieškoti būdų, kad eilių į darželius nebūtų

darzeliai 1
Ketvirtadienį į pasitarimą nuotoliniu būdu rinkosi švietimo įstaigų vadovai. Susitikimo metu aptarta sergamumo mokyklose situacija, naujoji infekcijų plitimą ribojančio režimo tvarka, kiti darbiniai klausimai.

Susitikimą pradėjęs savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Darius Aštrauskas informavo, kad, ketvirtadienio duomenimis, vakcinuotų mokinių rajone buvo 759, mokytojų – 516, kitų darbuotojų – 352. Testuojasi 1164 mokiniai, 64 mokytojai ir 32 darbuotojai. Ketvirtadienį rajone sirgo 72 mokininiai, 15 mokytojų ir 7 darbuotojai. Saviizoliacijoje buvo 59 mokiniai, 4 mokytojai ir 3 darbuotojai.
 
Įtempčiausia situacija dėl sergamumo pastaruoju metu buvo Lukšių Vinco Grybo gimnazijoje. Anot direktorės Nijolės Šapolienės, buvo sergančių 11 mokytojų, 21 mokinys, tačiau skaičiai jau gerokai mažėja, pirmadienį mokykloje planuotas atnaujinti ugdymo procesas, mat mokykla, atsižvelgdama į situaciją, buvo atsikėlusi rudens atostogas. Tad tokiu būdu buvo gerokai sumažintas kontaktų skaičius.

„Pirmadienį tikrai neskelbsime infekcijų plitimą ribojančio režimo, susirinksime ir dirbsime visi, išskyrus trečiąją klasę. Čia skelbsime režimą, net keturi kovido atvejai klasėje“, – kalbėjo N. Šapolienė ir atkreipė dėmesį, kad respublikoje išties daug „juodų“ mokyklų, tokie atvejai kaip Lukšiuose tikrai ne išimtis.

Nemažai kalbėta ir apie infekcijų plitimą ribojančio režimo tvarką, mat nuo šiol patys įstaigų vadovai, atsižvelgdami į konkrečius sergamumo rodiklius, kontaktinį ugdymą turės teisę stabdyti tiek atskirose klasėse, tiek ir visoje mokykloje.

Susitikimo metu paliestas ir laisvų vietų rajono darželiuose klausimas. Vicemeras Darius Jakavičius sakė, jog neramina, kad 15 penkiamečių nelanko darželių, vėliau patikslinta, kad tokių penkiamečių yra 12. Vicemero žiniomis, kai kurie tėvai tiesiog  nori iki šešerių metų vaikus ugdytis namuose, o į įstaigą leisti tik į priešmokyklinę grupę.

„Nežinau, ar teisinga pozicija“, – svarstė jis, pabrėždamas ir tai, kad svarbu tėvams užtikrinti galimybes leisti vaikus į darželius, nes dažnam tai galimybė dalyvauti darbo rinkoje.

„Ieškokim būdų, kad tėvams nereikėtų laukti“, – ragino D. Jakavičius.

Švietimo, kultūros, sporto skyriaus vyriausioji specialistė Ingrida Kasparavičienė informavo, kad skyrius neturi duomenų, jog kažkuriame rajono darželyje vaikai netilptų, tad apie situaciją kvietė pasisakyti pačius įstaigų vadovus.

Štai Kidulių mokyklos direktorius Robertas Sakas informavo, kad dvejų–trejų metų amžiaus grupėje iki naujų metų yra laisvos dvi vietos, viena laisva vieta yra ir ketverių–penkerių metų amžiaus grupėje. Šakių darželio „Klevelis“ vadovė Vilija Butikienė informavo, kad jos vadovaujamoje įstaigoje 100 proc. visos grupės užpildytos, bet nėra ir laukiančių eilėje. „Berželio“ direktorė Lina Viliūšienė teigė, kad šiuo metu yra dvi laisvos vietos šešiamečiams, dvi vietos penkiamečiams, o mažesniųjų grupės pilnai užpildytos. Ji kalbėjo, kad buvo gauta 11 prašymų 2020 m. gimusių vaikų tėvų, tačiau įstaiga vaikų priimti neturėjo galimybės, o grįžtamojo ryšio iš tėvų, kur tie vaikučiai nuėjo, ar jie lauks eilėje, kol galbūt atsilaisvins vieta, informacijos neturi. Nors vaikai šiuo metu telpa ir Lekėčiuose, tačiau, pasak direktorės Lilijos Liutvinienės, tenka šachmatuoti, perdėlioti grupėse vaikus, kad tilptų visi, norintys lankyti įstaigą.

Susitikimo metu aptarti ir kiti darbiniai klausimai, darbas pandemijos metu ir pan.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.