Stelmužiukas prie gimnazijos – Jaunimo metams paminėti

azuoliukas gimnazija
Pasodinę ąžuoliuką gimnazijos bendruomenės atstovai bei svečiai įsiamžino bendroje nuotraukoje. D. Pavalkio nuotr.


2022-uosius Seimui bei Europos Parlamentui paskelbus Lietuvos jaunimo ir Europos jaunimo metais, suteikta galimybė dėmesį į jaunimo politiką atkreipti tiek nacionaliniu, tiek tarptautiniu lygmeniu. Kadangi Šakių rajono savivaldybė taip pat dalyvauja Nacionalinės jaunimo reikalų koordinatorių asociacijos kartu su Lietuvos savivaldybių asociacijos organizuotame „Jaunimo parko“ idėjos įgyvendinime, ketvirtadienį prie Šakių „Žiburio“ gimnazijos pasodintas iš Stelmužės ąžuolo gilės išaugintas ąžuoliukas.
 
Simbolinis „Jaunimo parkas“ formuojamas kiekvienoje savivaldybėje pasodinant po vieną ąžuoliuką, išaugintą (ąžuoliukus išaugino Stelmužės bažnytinio meno muziejaus muziejininkė Aldona Miškinienė) iš seniausio ir storiausio Lietuvoje augančio paprastojo ąžuolo, kuris vienas seniausių ir Europoje.

Kaip dėmesį atkreipė „Žiburio“ gimnazistė Austėja Ižganaitė, parkas simbolizuos vieningą, vis labiau stiprėjančią jaunimo politiką Lietuvoje. Ji pasidžiaugė, kad, minint Jaunimo metus, dėmesio jauniems žmonėms netrūksta nei nacionaliniu, nei tarptautiniu lygiu, tai galimybė atkreipti visuomenės dėmesį į jaunimo problemas.

Svarstymų, kur pasodinti ąžuoliuką ir kur jam būtų tinkamiausia vieta, būta nemažai, tačiau galiausiai nuspręsta pasirinkti vietą greta gimnazijos, kur vaikšto daug jaunimo.

Prie gimnazijos susirinko valdžios ir gimnazijos bendruomenės atstovai. Pirmiausiai sugiedamas Lietuvos himnas, renginio dalyviai ant trispalvių lapelių rašo palinkėjimus, kuriais papuošiamas ąžuoliukas, o prie jo sodinimo simboliškai stengiasi prisidėti ir moksleiviai.

Meras Edgaras Pilypaitis linkėjo rasti laiko mintims, norams ir planams realizuoti čia ir dabar, nes geresnės akimirkos už dabar, sakė jis, niekad nebus, tad linkėjo niekad nesibaigiančių Jaunimo metų. Vicemeras Darius Jakavičius vylėsi, kad po 200 metų jau užaugusį ąžuolą kažkas atėjęs apkabins, jaunimui linkėjo būti drąsiems, nebijoti kelti idėjų, ieškoti sprendimų, nes ateitis priklauso jauniems žmonėms. Sveikinimai jaunimui skriejo ir nuo Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo Dariaus Aštrausko, jaunimo reikalų koordinatorės Danutės Jurgutienės, visiems kartu augti ir siekti bendrų tikslų linkėjo ir mokyklos direktorius Robertas Sakas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.