Rajono septintokai aktyviai įsijungė į projektą „Be tabako“

be_tabakoGruodžio 12 dieną Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre susirinko rajono švietimo įstaigų septintokai į baigiamąjį neformaliojo sveikatos ugdymo projekto „Be tabako“ finalą. Metų pabaiga – tai laikotarpis, kai užbaigiami pradėti darbai, apžvelgiamas praėjęs laikas, džiaugiamasi pasiektais rezultatais, visi gyvename Šv.Kalėdų laukimo nuotaikomis.

Nuotr. Geriausiai finalinėse rungtyse pasirodė Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos 7a klasės komanda, kuri ir buvo pripažinta projekto nugalėtoja.

Šiais metais į neformaliojo sveikatos ugdymo projektą „Be tabako“, kurį įgyvendino Šakių visuomenės sveikatos biuro specialistai, įsitraukė net dvylika rajono komandų. Jos rinko medžiagą apie kenksmingą psichotropinių medžiagų poveikį, parengė lankstinukus. Biuro sveikatos specialistai kartu su projekte dalyvaujančių klasių vadovais vedė įvairius užsiėmimus, kurių metu stengėsi ne tik suteikti žinių, bet ir sustiprinti mokinių savigarbą sau ir savo kūnui, pripažinti sveiką gyvenimo būdą prioritetu mokyklinių vertybių skalėje. Visos komandos turėjo galimybę susipažinti su sporto klubo „Audra“ veikla, jo sportininkų pasiekimais, dalyvavo  užsiėmimuose. Baigiamajame projekto ture rungėsi dešimt septintokų komandų iš Kudirkos Naumiesčio Vinco Kudirkos, Griškabūdžio ir Lukšių Vinco Grybo gimnazijos, Lekėčių, Plokščių, Gelgaudiškio ir Šakių „Varpo“ vidurinių, Sintautų ir Slavikų pagrindinių mokyklų. Pirmoje rungtyje savo originalumu sužavėjo lukšiečių ir „varpiečių“ namų darbai. Proto rungtyje nepralenkiami buvo plokštiečiai, lukšiečiai ir sintautiečiai, surinkę po maksimalų balų skaičių. Iš keblių situacijų geriausiai sprendimą rasti pavyko Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos 7a klasės komandai. Jiems geriausiai sekėsi ir paskutinėje sportinėje rungtyje. Puikius sportinius rezultatus pademonstravo Slavikų pagrindinės, Šakių „Varpo“ ir Gelgaudiškio vidurinių mokyklų septintokai.
 
Susumavus rezultatus, nugalėtojais buvo pripažinta Šakių „Varpo“ vidurinės mokyklos 7a klasės moksleivių komanda. Antroji vieta atiteko tos pačios mokyklos 7 d klasės komandai. Trečiąją vietą užėmė Lukšių Vinco Grybo gimnazijos septintokai. Šios trys komandos apdovanotos kvietimais pajodinėti Smalininkų žirgyne. Visoms projekte dalyvavusioms komandoms įteikti Padėkos raštai ir paguodos prizai. Komandų kapitonai apdovanoti specialiaisiais Šakių rajono policijos komisariato prizais. Finalinį renginį papuošė Šakių cirko studijos „Šypsena“ pasirodymai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px