Vyko jaunųjų policijos rėmėjų stovykla

jprSiekiant didinti jaunimo laisvalaikio užimtumą ir stiprinti policijos ir jaunimo bendradarbiavimą, šių metų rugpjūčio 19-21 dienomis Marijampolės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas organizavo jaunųjų policijos rėmėjų stovyklą.
 
Nuotr. Stovykloje dalyvavo 30 jaunųjų policijos rėmėjų iš visos Lietuvos. Šakių rajono jaunuosius rėmėjus atstovavo keturios merginos.
 
Stovykla buvo organizuojama „Gintaro stovyklavietėje“, Jurgežerių kaime, Kalvarijos savivaldybėje. Stovykla organizuota iš lėšų, skirtų vykdyti prevencijai. Joje dalyvavo 30 jaunųjų policijos rėmėjų iš visos Marijampolės apskrities.  Šakių rajono jauniesiems policijos rėmėjams atstovavo 4 merginos: Raminta Kleinytė ir Laura Maurutytė iš Tarpučių kaimo,  bei šakietės Dominyka Balčiūtė  ir Justina Žukaitytė.  

Stovyklos metu jaunuoliams buvo pristatytas AIKIDO kovos menas, taip pat buvo parodyta  policijos technika, vyko kinologės D.Kvedarienės su šunimi Grantu  pasirodymas. Taip pat vyko jogos užsiėmimai, buvo pasakojama apie sveiką gyvenseną, vyko sportiniai žaidimai ir filmo „Patruliai“ peržiūra. Stovyklos metu buvo organizuojamas susitikimas ir diskusija su Marijampolės apskrities policijos kapelionu Remigijumi Gaidžiu. Kiekvieną rytą jaunuoliams buvo pravedama mankšta, o vakare vykdavo patikrinimas. Anot mūsų jaunųjų policijos rėmėjų, rimtas, bet smagiausias išbandymas buvo naktinis žygis. Jo metu visi stovyklautojai buvo suskirstyti į tris grupes po 10 narių.Visi į žygį išėjo skirtingu laiku, reikėjo stengtis nesusidurti miške su kitomis komandomis, o jei jau susitiko, tai juos sučiupti ar išgąsdinti. Kadangi visas veiksmas vyko tamsoje ir nebuvo galima jungti šviesos, tai ir nuotykių netrūko. Stovyklos uždarymo metu visiems jauniesiems policijos rėmėjams stovyklos organizatoriai įteikė atminimo dovanėles. Nors ši stovykla buvo organizuojama pirmą kartą, bet „blynas neprisvilo”. Matėsi, kad jaunieji stovyklautojai pilni įspūdžių nenoriai skirstosi  į namus, visi čia susirado naujų draugų ir jau laukia kitos vasaros stovyklos.

Judėjimas „Jaunieji policijos rėmėjai” yra savanoriškas susivienijimas, įsteigtas padėti teisėsaugos institucijoms įgyvendinti nepilnamečių nusikalstamumo ir kitų teisės pažeidimų prevenciją. Jaunuoju policijos rėmėju gali tapti kiekvienas moksleivis, sulaukęs 14 metų, nepriekaištingo elgesio ir norintis dalyvauti šiame judėjime. Jaunieji policijos pagalbininkai sistemingai gilina teisines žinias, nepažeidinėja įstatymų, perspėja asmenis, darančius teisės pažeidimus, padeda pareigūnams organizuoti prevencinius renginius ir kt. Norinčius tapti jaunaisiais policijos rėmėjais, prašome kreiptis mokyklose į savo auklėtojus arba į Šakių bendruomenės pareigūnę Aušrą Mockevičiūtę, tel.: 8640 35325, arba užsukti į Šakių rajono policijos komisariato kabinetą Nr.28.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.