Šakių rajone – drausmingi vairuotojai

Policijos pareigūnai visą vasarą savaitgaliais šalies keliuose vykdo reidus, kurių metu tikrina transporto priemonių vairuotojų blaivumą, apsvaigimą nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų.
 
Praėjusį savaitgalį, birželio 12–14 d., iš viso sulaikytas 301 neblaivus vairuotojas, tarp jų – 137 neblaivūs dviratininkai ir 1 vadeliotojas Rietavo savivaldybėje. Šakių rajone neblaivių vairuotojų, o taip pat dviratininkų ar vadeliotojų, pareigūnai nesulaikė.

Lietuvoje 100-ui vairuotojų buvo nustatytas lengvas girtumas. Tarp tokių vairuotojų – 4 pradedantieji vairuotojai (neturintys dvejų metų vairavimo stažo) ir 12 taksi, mopedų, motociklų ar transporto priemonių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė didesnė negu 3,5 t arba turinčių daugiau kaip 9 sėdimas vietas, vairuotojai. Vidutinis girtumas nustatytas 41 vairuotojui, 22 vairuotojai buvo sunkiai apgirtę.

Daugiausia neblaivių vairuotojų – 27 – išaiškinti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Utenos – 22, Vilniaus – 21, Panevėžio – 20 ir Klaipėdos – 19. Penki sunkiai apgirtę vairuotojai sulaikyti Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, 4 – Šiaulių, po 3 – Vilniaus ir Klaipėdos, po 2 – Kauno, Telšių ir Utenos bei 1 – Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje.

Neblaivių dviračių vairuotojų vėl daugiausia – 35 – išaiškinti Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, 19 – Telšių, 17 – Kauno, 12 – Panevėžio, 11 – Marijampolės ir 10 – Utenos.

Per savaitę, birželio 8–14 d., policijos pareigūnai išaiškino 4 819 Kelių eismo taisyklių pažeidimų, tarp jų – 13 pavojingo ir 8 chuliganiško vairavimo atvejai.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.