Saugaus eismo diena vyko ir Šakiuose

saugaus eismo dienaBalandžio 6-ąją dešimtąjį kartą Lietuvoje minima Saugaus eismo diena. Tą dieną kiekvienas turėtume susimąstyti apie gyvybę, sveikatą, atsakomybę už savo elgesį kelyje.

Nuotr. Bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė dalino gyventojams atšvaitus ir pasakojo apie jų naudą.

Minėdami šią dieną, Šakių policijos komisariato Kelių policijos bei Prevencijos poskyrio pareigūnai kartu su VĮ „Marijampolės regiono keliai“ bei Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro atstovais eismo dalyviams dalino atšvaitus, lankstinukus, pakabukus.
 
Visuomenės sveikatos biuro specialistė Justė Naujokaitytė, prie prekybos centro „Maxima“ dalijusi prevencinę medžiagą, pasakojo, kad kalbinti žmonės nežino, kokia šiandien diena. Sako – gal kieno nors gimimo diena ar tiesiog apsiniaukusi diena...

„Šakių centre V. Kudirkos ir Vasario 16-tos gatvių sankryža ypač judri ir pavojinga“, – sakė šakietė Irena.

„Būtinai reikia, kad mus matytų, kad būtume saugūs, labai norėjau naujo atšvaito, labai reikia ir vyresnio amžiaus žmonėms padalinti atšvaitų, dabar labai neatsargūs vairuotojai, važiuoja tiesiog ant žmogaus“, – mintimis dalinosi garbaus amžiaus šakietė. Čia pat su mažamečiu vaiku vaikščiojusi jauna mama Janina sakė, kad Šakių gatvėse jaučiasi saugiai, nes pati nevairuoja, tik jos sūnui trūksta mažos liemenės. Šakietė Jolanta, nors ir turi įvairių atšvaitų, tikina, kad tokia akcija ją priverčia pagalvoti apie saugumą kelyje.

Prieš dvejus metus, balandžio 4-ąją, buvo pasirašytas Memorandumas dėl saugaus eismo gerinimo, eismo kultūros ugdymo ir avaringumo Lietuvos keliuose mažinimo. Jį pasirašė 32 valstybinės ir visuomeninės įstaigos ir organizacijos, kurių veikla susijusi su saugaus eismo gerinimu. Šiais metais prie Memorandumo nori prisijungti dar 12 parnerių.  

Saugaus eismo diena į atmintinų dienų sąrašą įtraukta 2006 metais. Statistika rodo, kad, lyginant su 2006 metais, pernai keliuose žuvo tris kartus mažiau žmonių. Tai džiugina, tačiau eismo sauga keliuose ir toliau lieka viena pagrindinių mūsų visų problemų. Beje, pastebima, kad viena didžiausių problemų, didinanti avaringumo statistiką, tampa, kai vairuojant mobilieji telefonai naudojami ne tik pokalbiams telefonu, bet ir naršymui socialiniuose tinkluose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.