Nenorėjo dirbti, nukeliavo į areštinę

Rajono gyventoja D. L. teismo verdikto sulaukė šių metų vasario mėnesį ir buvo nuteista devynių mėnesių laisvės apribojimo bausme, įpareigojant ją per šešis mėnesius išdirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevyriausybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliaisiais, pagyvenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis, bei pradėti dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje.

Tačiau probacijos tarnybos pareigūnai kreipėsi į teismą su prašymu laisvės apribojimo bausmę D. L. pakeisti areštu, nes nuteistoji nevykdė teismo skirtų įpareigojimų bei nesilaikė probuojamojo pareigų.
 
Teismo posėdžio metu probacijos atstovė nurodė, kad D. L. elgesys stebimas nuo kovo 26 d. Pokalbio metu D. L. buvo siūlyta užsiregistruoti darbo biržoje. Buvo atsižvelgta į nuteistosios prašymus nemokamus darbus atlikti kuo arčiau gyvenamosios vietos. Tačiau D. L. išdirbo tik 26 valandas – vos keturias dienas vienoje socialinėje organizacijoje.

Moteris nepaisė teismo skirtų įpareigojimų – neužsiregistravo darbo biržoje, nesikreipė dėl asmens dokumento išdavimo. Neatvyko nustatytu laiku ir į probacijos tarnybą atsiskaityti už įpareigojimų vykdymą, nevykdė ir kitų probuojamojo pareigų, t. y. nepranešus pakeitė gyvenamąją vietą, išvyko gyventi pas sugyventinį.

Probacijos atstovai siūlė pakeisti D. L. Marijampolės apylinkės teismo nuosprendžiu paskirtą laisvės apribojimo bausmę areštu. Su D. L. probacijos pareigūnams net tiesiogiai susisiekti nebuvo galimybės – jos duoti dukros ir sugyventinio telefonai būdavo išjungti.

Teismas rugpjūčio 9 d. mėnesio sprendimu nusprendė pakeisti D. L. paskirtą devynių mėnesių laisvės apribojimo bausmę į 90 parų arešto, bausmę atliekant areštinėje.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.