Gailisi, kad išniekino kapavietes

Kovo 30-osios „Draugo“ straipsnyje „Savaitgalį Sintautų civilinėse kapinėse siautėjo vandalai“ rašėme, kad naktį buvo nusiaubtos Sintautų civilines kapinės. Paaiškėjo, jog tai dviejų jaunuolių darbas, o dėl šio incidento jie jau gailisi.

Paskutinį kovo savaitgalį, naktį iš penktadienio į šeštadienį, Sintautų kapinėse buvo išdaužyta ir apniokota net keliolika kapaviečių. Nuo piktadarių chuliganiškų veiksmų griuvo paminklai, dužo stiklinės žvakidės, vazos, parversti prie tvoros stovėję trys šiukšlių konteineriai. Policija nedelsiant pradėjo tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 312 str. 1 dalį, kuri sako, jog tas, kas suardė, išniekino, apniokojo kapą arba paminklą, gali būti nubaustas viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų. Kol kas vyksta procesiniai veiksmai, byla netrukus keliaus į teismą.
 
Šiuo metu, policijos duomenimis, dėl kapinėse siautėjusių vandalų pareikšti du įtarimai – vienam pilnamečiui, ir vienam nepilnamečiui asmeniui. Jaunuoliai kaltę pripažino visiškai, žala nukentėjusiems buvo atlyginta. Taip pat jaunuoliai atsiprašė nukentėjusiųjų, kurių artimųjų kapavietes apniokojo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.