Vaikus vežęs mokyklinis autobusiukas atsidūrė griovyje

avarija mokyklinis
Dėl slidžios kelio dangos visureigiui atsitrenkus į mokyklinį autobusiuką, šis nuvažiavo į griovį, devyni vaikai ir vienas keleivis buvo išgabenti į Kauno klinikas apžiūrai. (Facebook nuotr.)


Trečiadienio ryte ties Lekėčiais kelyje Kaunas–Šakiai įvyko skaudi nelaimė. Apie 7 val. 59 min. mokyklinį autobusiuką kliudė „Mitsubishi“ automobilis. Eismo įvykio metu nukentėjo devyni mokykliniu autobusiuku važiavę mokiniai ir automobiliu važiavęs keleivis.

Kaip sakė Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius, balandžio 6 d. 7.59 val. Lekėčių kaime 65-erių vyras, dėl slidžios kelio dangos nesuvaldęs automobilio „Mitsubishi L200“, kliudė pagrindiniu keliu nuo Jančių Lekėčių link važiavusį mokyklinį autobusiuką „VW Crafter Altas“, kurį vairavo 68-erių vyras. Autobusiukas su vaikais, kurie buvo vežami į Lekėčių mokyklą-daugiafunkcį centrą, po susidūrimo nuslydo į griovį.

Policijos duomenimis, eismo įvykio metu nukentėjo devyni mokykliniu autobusiuku važiavę mokiniai (g. 2004 m., 2006 m., 2006 m., 2005 m., 2006 m., 2008 m., 2009 m., 2009 m., 2010 m.) ir automobiliu važiavęs keleivis (g. 1963 m.). Nukentėjusieji pristatyti į LSMU Kauno klinikas.

Kaip patikslino A. Kvederevičius, abu vairuotojai buvo blaivūs.

Į įvykio vietą atvyko ir Lekėčių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Lilija Liutvinienė, kuri tvirtino, kad kelio danga buvo itin slidi.

„Visi devyni vaikai buvo išvežti į Kauno klinikų vaikų priėmimo skyrių, po apžiūros buvo išleisti į namus, tik dvi mergaitės buvo gydymo įstaigoje stebimos iki vakaro, vėliau taip pat išleistos į namus. Vairuotojas rimtesnių sužalojimų nepatyrė, aišku, labai didelis stresas“, – sakė L. Liutvinienė.

Anot įstaigos vadovės, autobusiukas jau nebus taisomas. Buvo išspręstas ir vaikų pavėžėjimo klausimas.

„Padėjo rajono savivaldybė – sutarta ir iš Šakių autobusų parko jau parvarytas autobusėlis ir vaikus šiandien jau renka“, – ketvirtadienio ryte pranešė L. Liutvinienė.

Kaip informavo policija, pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 1 d.

Mokykliniai autobusiukai rajone į autoįvykius patenka ne pirmą kartą – pernai birželį avarijoje nukentėjo Lukšių Vinco Grybo gimnazijos autobusiukas, 2015 m. vasarį – Lekėčių mokyklai priklausęs autobusiukas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px