Pažeidėjams – solidžios piniginė baudos

Dviem Kauno ir Jonavos gyventojams, rajono apylinkės teismo sprendimu, teks sumokėti solidžias pinigines baudas. Kauno gyventojas Valdas Gudžiūnas (gim. 1972m.) bei Jonavoje gyvenanti Jelena Solovjova (gim. 1972m.) į Lietuvą iš Kaliningrado srities neteisėtai bandė įvežti cigarečių.

Gabeno 3 tūkst. cigarečių

V.Gudžiūno vairuojamą automobilį „Audi“ pareigūnai Ramoniškių kelio poste sulaikė birželio 17-ąją. Beje, automobilis priklauso ne jam, o Daliai Šulskienei.

Pareigūnai automobilio priekinėje dalyje, po varikliu, surado 3 tūkst. vienetų cigarečių „Bond Street Lights“ su Rusijos Federacijos banderolėmis. Neteisėtai gabentų prekių vertė su mokesčiais – daugiau nei 1 tūkst. litų.
 
V.Gudžiūnas visiškai pripažino savo kaltę, dėl to nuoširdžiai gailėjosi.

Rajono apylinkės teismas pripažino Kauno gyventoją kaltu ir paskyrė jam 5 tūkst. litų piniginę baudą. Konfiskuotos cigaretės bus sunaikintos, o automobilis, nuosprendžiui įsiteisėjus, -  grąžintas savininkei.

Automobilyje – slėptuvė

Už tokį patį pažeidimą rajono apylinkės teismas nagrinėjo ir Jonavos gyventojos J.Solovjovos  administracinę bylą.

Moteris automobiliu „Renault Scenic“ važiavo iš Kaliningrado srities į Lietuvą. Ją pareigūnai sustabdė Ramoniškiuose. J.Solovjovos automobilyje buvo rasta slėptuvė, kuri buvo įrengta  „Renault Scenic“ priekinėje dalyje, po panele.

Slėptuvėje pareigūnai rado net 1 tūkst. 640 pakelių cigarečių „Bond Street Lights“ su Rusijos Federacijos banderolėmis. Cigarečių vertė su mokesčiais – 11 tūkst. 531 litas.

J.Solovjova visiškai prisipažino padariusi administracinį pažeidimą. Tai teismas pripažino kaip jos atsakomybę lengvinančia aplinkybe.

Prieš skirdamas bausmę teismas taip pat konstatavo, kad pažeidėja anksčiau nebuvo bausta, viena augina nepilnametį vaiką, šiuo metu yra bedarbė.

Rajono apylinkės teismas pripažino J.Solovjovą kalta ir paskyrė jai 10 tūkst. litų piniginę baudą.

Neteisėtai gabentos cigaretės, nuosprendžiui įsiteisėjus, bus konfiskuotos ir sunaikintos, o automobilis – grąžintas savininkei.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px