Tarp didžiausių Lietuvos pieno gamintojų – ir rajono ūkininkai

luksiu zub
Nuotr. Buvęs Žemės ūkio ministras Bronius Markaukas (kairėje) už pienininkystės vystymą padėkojo Lukšių žemės ūkio bendrovės vadovui Jonui Pranaičiui, kurio vadovaujama bendrovė pelnė pirmąją vietą tarp efektyviausių pieno gamintojų įmonių.


Penktą kartą buvo organizuoti efektyviausių bei didžiausių pieno ūkių apdovanojimai „Pienės 2018“. Juose apdovanojimus pelnė Lukšių žemės ūkio bendrovė bei ūkininkas Sigitas Stanaitis.
 
Nepaisant vis pasigirstančių kalbų apie gresiančią pieno krizę, Lietuvos ūkininkai praėjusiais metais demonstravo kaip niekad gerus rezultatus.

Renkant sėkmingiausius pieno ūkius, kiekvienais metais įmonės ir šeimos ūkiai atskirai vertinami dviejose kategorijose: pagal supirkėjams parduoto pieno kiekį (kg) bei per metus iš vienos karvės primelžtą pieną (kg).

Tarp didžiausių pieno gamintojų įmonių pirmoji vieta atiteko Padovinio žemės ūkio bendrovei. Bendrovė, turinti 1 tūkst. 78 melžiamas karves, per metus supirkimo įmonėms pardavė 11 tūkst. 389 t pieno (678 t daugiau nei prieš metus). Šioje grupėje pirmajame dešimtuke rikiuojasi Kubilių žemės ūkio bendrovė, supirkėjams pardavusi 1 tūkst. 595 t pieno. Lukšių žemės ūkio bendrovė pernai pardavė 10 tūkst. 82 t pieno, Griškabūdžio žemės ūkio bendrovė per metus pieno supirkimo įmonėms pardavė 8 tūkst. 368 t pieno.

Tarp efektyviausių pieno gamintojų įmonių šiais metais pirmąją vietą pelnė Lukšių žemės ūkio bendrovė. 830 karvių laikančiai bendrovei, kuriai vadovauja Jonas Pranaitis, per metus pieno kiekį iš karvės pavyko padidinti 1 tūkst. 677 kg ir pasiekti 12 tūkst. 151 kg ribą. Pirmajame penketuke yra ir Petro Puskunigio vadovaujama Griškabūdžio žemės ūkio bendrovė. Šiame ūkyje iš karvės vidutiniškai per metus primelžiama po 10 tūkst. 640 kg pieno.

Kriūkų seniūnijos ūkininkui Sigitui Stanaičiui trečioji vieta atiteko didžiausių pieno gamintojų šeimos ūkių kategorijoje. Laikydamas apie 300 karvių ūkininkas per metus pardavė 3 tūkst. 68 t pieno (250 t daugiau nei praėjusiais metais).

„Pienių 2018“ metu žemės ūkio ministras Bronius Markauskas baigė kadenciją ir atsisveikindamas ūkininkams linkėjo sėkmės bei optimizmo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.