Ant vaistų pakuočių užteks lipduko su informacija lietuvių kalba

Nuo šiol ant vaisto gamintojo pakuotės bet kuria Europos ekonominės bendrijos valstybės kalba leidžiama klijuoti lietuviškus informacinius lipdukus. Iki šiol galiojusios taisyklės reikalavo, kad visi užrašai ant vaistų pakuočių būtų tik lietuviški. Todėl vaistų importuotojai privalėjo spausdinti lietuviškas pakuotes.

Pasak Sveikatos apsaugos ministerijos atstovų, ankstesni reikalavimai pareikalaudavo nemažų išlaidų, ypač įgyjant nedideles vaistų partijas. Tikėtina, kad pasikeitus tvarkai sumažės vaistų kainos, vaistai greičiau pateks į rinką, pagerės prieinamumas ir sąlygos verslui.

Dabar supaprastinti reikalavimai bus taikomi į Lietuvos vaistinių preparatų registrą įrašytiems receptiniams vaistams, kurių parduodama vaistinėms ir gydymo įstaigoms ne daugiau kaip 4 tūkstančiai pakuočių per metus arba kurie yra priskirti stacionaro vaistiniams preparatams.

Ant tokių vaistinių preparatų išorinių, o jei jų nėra, vidinių pakuočių, paženklintų kita Europos ekonominės erdvės valstybės kalba lotyniškais rašmenimis, galės būti lipdoma etiketė lietuvių kalba. Ją gali užlipdyti tik vaistinio preparato gamybos licencijos turėtojas, kuris nurodytas vaistinio preparato rinkodaros teisės suteikimo byloje.

Pasikeitimai įsigaliojo sveikatos apsaugos ministrui Algiui Čaplikui pasirašius įsakymą dėl vaistų pakuočių ženklinimo tvarkos pakeitimo.
 
ELTA ir „Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.