Rajone registruota mažiau bedarbių

Marijampolės teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje per rugpjūčio mėnesį užregistruoti 958 bedarbiai. Iš jų Šakių savivaldybėje – 186. Palyginus su liepos mėnesiu, mūsų rajone bedarbių registracija sumažėjo beveik 27 procentais, o lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu - padidėjo beveik 19 procentų.

Iš viso, rugsėjo 1-oios duomenimis, Marijampolės teritorinėje darbo biržoje buvo registruoti 11856 bedarbiai. Mažiausiai bedarbių rugpjūčio mėnesio pabaigoje užregistruota Šakių skyriuje – 2408. Iš mūsų rajone užsiregistravusių bedarbių 23.1 proc. iki įsiregistravimo Darbo biržoje yra nedirbę 2 ir daugiau metų, 11.3 proc. – vyresni nei 50 m., 32.3 proc. užsiregistravusių bedarbių sudaro jaunimas iki 25 m. amžiaus.

Rugpjūčio mėnesį Šakių rajone įdarbinti 138 asmenys. Darbo biržos duomenimis, 49 rajono bedarbiai pradėjo veiklą pagal verslo liudijimus. Tai yra 37.2 proc. mažiau nei 2010 metais tuo pačiu laikotarpiu.

Pasinaudojus valstybės teikiama parama darbo įgūdžiams įgyti, subsidijuojamam įdarbinimui ir darbo rotacijai į darbo rinką integruota 17 bedarbių. Viešuosius darbus pradėjo dirbti 49 asmenys.

Šakių rajono savivaldybėje bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų rugpjūčio mėnesio pabaigoje sudarė 11.6 proc. Palyginus su liepos pabaiga jis išaugo 0.6 proc., o su 2010 metų atitinkamu laikotarpiu – sumažėjo 1.4 proc.

Marijampolės teritorinės darbo biržos aptarnaujamoje teritorijoje mažiausias bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų rugpjūčio mėnesio pabaigoje užfiksuotas Marijampolės savivaldybėje – 9,5 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px