Nutarė pradėti elektros tinklų išpirkimą

elektraŠakiuose vykusio Lietuvos savivaldybių asociacijos Žemės valdymo ir kaimo reikalų komiteto posėdžio metu Pagėgių savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjas A. Uselis teikė svarstyti klausimą dėl savivaldybėms perduotų ūkininkų elektros tinklų pardavimo.

AB „LESTO“ Elektros tinklo tarnybos direktorius Rytis Borkys džiaugėsi galėdamas dalyvauti vykusiame posėdyje, kuriame, anot jo, buvo sprendžiami skausmingi klausimai, aktualūs nuo 1998 metų. Diskutuojant apie savivaldybėms perduotų ūkininkų elektros tinklų pardavimą, AB „LESTO“ atstovai  informavo posėdžio dalyvius, kad bendrovė yra pasiruošusi išpirkti savivaldybių valdomus elektros tinklus. „Visų pirma galėčiau pasakyti, kad bendrovė nusprendė tuos tinklus išpirkinėti. Atėjo tas laikas ir momentas, kad tą reikia įteisinti“, - teigė R. Borkys. Šiuo metu minėtos linijos yra valstybės nuosavybė ir yra perduotos savivaldybėms valdyti patikėjimo teise. LSA surinktais duomenimis, kuriuos pateikė 48 iš 60 savivaldybių, elektros tiekimo linijų ir transformatorinės pastočių vertė yra daugiau nei 28 mln. litų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px