Pokyčiai darbo rinkoje – niūrūs

Marijampolės teritorinės darbo biržos duomenimis, lapkričio 1 dieną apskrityje buvo registruoti 10686 bedarbiai arba 10.1 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų. Šakių rajone, lyginant du paskutiniuosius mėnesius, bedarbių įregistruota 96 daugiau.

Nuo metų pradžios Šakių rajone registruoti 3279 darbo ieškantys asmenys. Spalį buvo 364 nauji bedarbiai, tai 96 žmonėmis daugiau nei ankstesnį mėnesį. Bedarbystė padidėjo daugiau nei 32 proc.

Spalio mėnesį Šakių rajone darbdaviai registravo 280 laisvų darbo vietų, iš kurių 182 terminuotam, 98 neterminuotam darbui.

Praėjusį mėnesį Marijampolės teritorinės darbo biržos pasiūlytomis užimtumo paslaugomis pasinaudojo 1613 asmenų, iš jų Šakių savivaldybėje – 467. Per mėnesį įdarbinta 290 šakiečių, dar 130 pasiūlyta dalyvauti remiamo užimtumo priemonėse, 47 pradėjo savarankišką veiklą įsigiję verslo liudijimus.

Iš Šakių savivaldybėje užsiregistravusių bedarbių – 6 proc. niekur nedirbę, apie 27 proc. – nedirbę dvejus ir daugiau metų, 28 proc. – vyresni nei 50 m.; 19 proc. – jaunimas iki 25 m. amžiaus.

Kaip buvo ankstesniais mėnesiais, taip ir spalį, didžiausia bedarbystė slegia Barzdų seniūniją – 18.4 proc. Slavikų seniūnijoje bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus žmonių buvo 15 proc., Griškabūdžio – 14.9 proc., Sudargo ir Žvirgždaičių seniūnijose – po 14.2 proc. Mažiausias nedarbas fiksuotas ir, lyginant du paskutinius mėnesius, šiek tiek sumažėjo Kriūkuose – 4.6 proc. Lekėčių seniūnijoje bedarbystė siekė 6.5 proc.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px