Prieš kelionę po pasaulį stabtelėjimas pasaulio centre

adele
Nuotr. Adelė Liepa Kaunaitė džiaugėsi, kad „Pakel(at)eiviai“ kelionę po platųjį pasaulį pradės būtent nuo Šakių, kur ir gimė jos per pastaruosius metus nutapyti darbai.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Penktadienį „Žiedų galerijoje“ į savo personalinę parodą „Pakel(at)eiviai“ intriguodama, kad tai slapta paroda, pakvietė kraštietė dailininkė Adelė Liepa Kaunaitė. Šįkart parodoje – 26 naujausi darbai.

Paskutinįkart A. L. Kaunaitė savo darbus toje pačioje „Žiedų galerijoje“ pristatė pernai liepą. Ir štai, neprabėgus nė metams, ji vėl dalijasi savo kūrybos vaisiais. Dailininkė sako, kad 26 parodoje eksponuojami darbai nutapyti per metus. Ir visi jie kurti ne bet kur, o Šakių rajone. Tai pirmoji vieta, nuo kurios ir prasidės tolimesnė „Pakel(at)eivių“ kelionė.

„Šie paveikslai kurti čia, Šakių rajone, ir nuo gegužės mėnesio jie pradeda kelionę po pasaulį, ir ši prasidės pas mus. Kaime iš didelės raidės Šakėėės“, – sako autorė, vėliau patikslinusi, kad iš Šakių, mūsų pasaulio centro, darbai iškeliaus į Vilnių, Palangą, taip pat bus pristatomi „Litexpo“ parodų rūmuose tarptautinėje šiuolaikinio meno mugėje „ArtVilnius“. Vėliau pasieks Vokietiją, Olandiją.

„Na, ir sugrįš į Mėnulį, ten, kur gimė“, – aiškina A. L. Kaunaitė, apie savo darbus kalbėdama kaip apie ateivius.

Kaip visada, taip ir šįkart A. L. Kaunaitės darbai trykšta ekspresija, spalvomis, pakeri ir darbų dydis – kai kurie iki pusantro metro, jei ne daugiau.

„Neina man kitaip“, – paaiškina menininkė, jau nesuskaičiuojanti ir kelinta ši paroda.

Pasak jos, po dvidešimtosios personalinės parodos jau pametė skaičių.

Kviesdama į parodą ji pabrėžė, kad tai „paroda sau, tarp savękų, be mandrų konceptų“, tiesiog smagiai pabūti. Į parodą besirenkantys bičiuliai būtent tai ir atspindėjo, nes tiesiog norėjo su Adele Liepa paplepėti apie paveikslus ir jų gimimą, apie meną ir ne tik.

„Tegu būnie“ mums žemė apvali“, – kvietime rašė dailininkė.

Ko gero, ne tik žemė apvali, bet ir jos darbai, kaip ir ji pati, neišsemiami, neaprėpiami, šiuolaikiški, beribiai.

Parodą iki gegužės 20 d. galima apžiūrėti „Žiedų galerijoje“, Šakiuose.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.