Kviečiami prisidėti prie tarptautinės švaros akcijos

janusonis sulcaite
Nuotr. Kol kas neaišku, ar mūsų rajono atstovai priims Panemunių regioninio parko direktoriaus Mindaugo Janušonio ir parko Rekreacijos rinkodaros specialistės Gretos Šulcaitės kvietimą prisidėti prie aplinkosauginės akcijos „World Cleanup Day“.


Rugpjūčio 28 d. Šakių savivaldybėje viešėjo Panemunių regioninio parko direktorius Mindaugas Janušonis, kuris kvietė mūsų rajono panemunių seniūnijas rugsėjo 15 d. prisidėti prie aplinkosauginės akcijos „World Cleanup Day“.
 
Tai tarptautinė švarinimosi diena, kai tvarkyti savo aplinkos, gyvenamųjų ir rekreacinių teritorijų išeina visas pasaulis. Prie šios aplinkosauginės akcijos prisidėti nusprendė ir Panemunių regioninio parko direkcija. Kaip aiškina Panemunių regioninio parko direktorius M. Janušonis, Jurbarko savivaldybėje prie Nemuno iš tiesų yra daug tvarkytinų, priterštų, jau ir žole bei medžiais nuo neatmenamų laikų užžėlusių vietų. Tačiau jie, nusprendę dalyvauti šioje tarptautinėje akcijoje, kviečia prisijungti ir mūsų seniūnijas.

Susitikime dalyvavę mūsų rajono panemunių seniūnijų seniūnai ir tų seniūnijų švietimo įstaigų vadovai sako, kad jie savo seniūnijose nuolat rengia švaros akcijas, prisideda kiekvieną pavasarį prie visuotinės akcijos „Darom“, kurios metu taip pat tvarkomos rekreacinės panemunės zonos, todėl šis kvietimas dalyvauti yra nelabai tikslingas. Tačiau M. Janušonis sako, kad mūsų rajono gyventojai gali atvykti į Jurbarko rajoną ir ten savanoriškai prisidėti prie šios akcijos. Kaip sako direktorius, jie šiuo metu yra numatę, kad rugsėjo 15 d. Panemunių regioniniame parke bus tvarkomi trys taškai – dažomi parke esantys suoliukai, prie Petro Cvirkos tėviškės, Raudonės teritorijoje miške renkamos šiukšlės ir sutvarkyti dvi dviračių takų atkarpas pagal panemunę. Kaip aiškina akcijos kuratoriai, tą dieną visus atvykusius ir prisidėjusius prie šios akcijos jie ketina pamaloninti ir edukaciniais užsiėmimais, rodyti su aplinkosauga susijusį filmą, vaišinti ant laužo virta sriuba, aprodyti lankytinas parko vietas.

Mūsų rajono panemunių seniūnijų atstovai sako dar nežinantys, ar atsiras entuziastų, kurie norės vykti į Jurbarką ir prisidėti prie šios akcijos. Sako, reikia pasitarti su savo bendruomenėmis. Todėl šis klausimas, ar mūsų rajonas prisidės prie pasaulinės švarinimosi dienos, kol kas lieka atviras.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.