Vaikus pasiekė Kalėdų Senelio dovanos

kaledu senelis
Nuotr. Jau dešimt metų Kriūkų seniūnijos socialinė darbuotoja Ilona Kolegienė, stebuklų pilnu metu,  prieš Kalėdas vaikus pakvečia į tradicinį susitikimą su Kalėdų Seneliu, o pati virsta Snieguole.

Laukiamiausias dalykas per šv. Kalėdas vaikams  – Kalėdų Senelio apsilankymas. Prieš pat Kalėdas vaikams iš sunkiai gyvenančių šeimų buvo surengtos kalėdinės šventės, kurių metu jie susitiko su Kalėdų Seneliu, vaikams buvo įteiktos projekto „Vaikų svajonės“  rėmėjų dovanos.


Išties vaikai moka svajoti, nežiūrint į nelengvą gyvenimą, į negandas, kartais ir nepriteklių. 345 mažieji rajono svajotojai dar prieš mėnesį išsakė savo svajones kasmet vykstančiam projektui „Vaikų svajonės“. Visos svajonės buvo išgirstos ir išpildytos įstaigų bei geraširdžių rajono gyventojų dėka. Šio projekto partneris yra Šakių socialinių paslaugų centras. Įstaigos socialinė darbuotoja, projekto koordinatorė Brigita Valatkaitytė pasakojo, kad šiais metais visos „Vaikų svajonių“ dovanėlės vaikams buvo išdalintos seniūnijose surengtose Kalėdinėse šventėse.

Prieš pat Kalėdas, gruodžio 21 d., su Kalėdų Seneliu susitiko Šakių seniūnijos vaikai. Jis kartu su vaikų pamėgtais personažais Kake Make ir Netvarkos Nykštuku įteikė 79 projekto „Vaikų svajonės“ dovanėles. Tiesa, ne visi tą dieną jas atsiėmė, todėl vėliau jas perduos socialiniai darbuotojai.

Gausiai į susitikimą su Kalėdų Seneliu ir Snieguole rinkosi Kriūkų ir Lukšių seniūnijų vaikai. Kriūkuose šį renginį socialine darbo organizatore dirbanti Ilona Kolegienė organizuoja jau dešimt metų, o kadangi nuo šių metų ji pradėjo dirbti ir Lukšių seniūnijoje, tai surengė vieną bendrą šventę.

„Dėkoju Lukšių Vinco Grybo gimnazijos direktorei Nijolei Šapolienei, kad skyrė autobusiuką atsivežti lukšiečius į Kriūkus, verslininkui Arūnui Tarnauskui bei Lukšių ir Kriūkų seniūnams Vidui Cikanai bei Onai Rakauskienei už saldžias dovanėles vaikams“, – sakė I. Kolegienė.

Į susitikimą su Kalėdu Seneliu Kriūkų mokykloje-daugiafunkciame centre atskubėjo apie 70 vaikų, kuriuos atlydėjo tėvai. Vaikai nuoširdžiai džiaugėsi Kalėdų Senelio apsilankymu, kartu su Kalėdų Seneliu žaidė, šoko, dainavo, deklamavo eilėraštukus, bandė įminti mįsles. Vaikams šventėje buvo įteiktos 45 projekto „Vaikų svajonės“ dovanėlės, kitas įsteigė šakietis Giedrius Gaidys.

Šv. Kalėdos – iš tiesų stebuklingas metas. Tad nenuostabu, kad atsiranda ir daugiau geradarių. Štai buvę Kriūkų mokyklos mokiniai Tadas Kvasilius ir Deividas Snapkauskas aštuoniems gerai besimokantiems ir sportuojantiems kriūkiečiams įteikė pinigines dovanėles. Renginyje dalyvavęs Tado Kvasiliaus brolis Artūras  jas įteikė Gabijai Juškaitei, Mingailei Markevičiūtei, Dovydui Mildažiui, Ričardui Ulevičiui, Dovydui Andriukaičiui, Mantui Sutkui, Andriui Pinkevičiui ir Tomui Mockui.

Šiais metais tradiciškai Šakių  „Lions“ klubas Zyplių dvare taip pat pakvietė vaikus į susitikimą su Kalėdų Seneliu. 32 vaikai is daugiavaikių šeimų, atvykę kartu su tėveliais iš įvairių seniūnijų, prie Kalėdų eglutės žaidė žaidimus, deklamavo eilėraščius ir buvo pavaišinti picomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.