Būti ar nebūti šokiams Griškabūdyje?

kriauciunas
Griškabūdžio kultūros centro direktorius Mindaugas Kriaučiūnas nenori plačiau komentuoti, bet yra prieš diskotekų rengimą. Visgi svarsto galimybę surengti susirinkimą ir aptarti situaciją. Beje, iniciatyvinės grupės parengtą peticiją jau pasirašė 490 piliečių. D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Jau kuris laikas Griškabūdyje nevyksta šokiai, kurie būdavo laikomi kone vizitine Griškabūdžio kortele. Bendruomenė siekia šį renginį sugrąžinti, tačiau neranda bendros kalbos su kultūros centro direktoriumi Mindaugu Kriaučiūnu, tad parengė peticiją „Atgaivinkim šokius Griškėje“. Kol kas neaišku, ar peticija pasieks tikslą, o direktorius situacijos išsamiau komentuoti nenori.
 
Peticijoje akcentuojama, kad Šakių rajono jaunimas neturi vietos, kur galėtų susirinkti ir vakarais bent kartą per mėnesį pašokti.

„Sustabdžius šokių veiklą Griškabūdžio kultūros centre, buvo sugriauta ilgus metus besitęsusi tradicija. Jaunimas yra priverstas vykti į kaimyninius rajonus, nuvažiuoti ne vieną dešimtį kilometrų vien tam, kad galėtų pasišokti skambant jaunimui skirtai muzikai. Panaikinus šokius Šakių rajone daroma didelė demografinė žala Lietuvos valstybei ir Šakių rajonui, nes būtent Griškabūdžio šokių pagalba susikūrė daug laimingų jaunų šeimų. Taip pat skatinamas aktyvus laisvalaikio praleidimo būdas, atitraukiantis jaunimą nuo šiuolaikinių informacinių technologijų, taip skatinamas tarpusavio bendravimas ir naujų pažinčių atsiradimas“, – rašoma peticijoje.

Daugelyje komentarų minima, kad jaunimui nėra kur leisti laiko, kad būtina atgaivinti šokius, kurie buvo tradicija ir pan.

„Tik per tingėjimą ir apsileidimą čia nunaikino šokius. Nėra šokių – nėra problemų“, – rašo vienas iš komentatorių.

Tiesa, galima rasti ir tokių komentarų: „Vėl bus masinis gėrimų, muštynių, betvarkės ir neaišku ko vartojimo susiėjimas. Ar ne barygos užsakė šitą peticiją?“

Pasak Griškabūdžio bendruomenės centro pirmininkės Agnės Paškauskienės, peticija gimė ne jos, bet iniciatyvinės grupės iniciatyva. Be to, pirmininkė minėjo, kad kultūros centro direktorius dėl šokių buvo atakuojamas bene metus ir, tik neradus kompromiso, buvo nuspręsta rengti peticiją ir rinkti parašus. Sausio 2 d. ją buvo pasirašę 490 piliečių.

„Jis (M. Kriaučiūnas – red. past.) yra kategoriškai prieš. Jis svarstė, kad norėtų daryti gal naktinio klubo tipo, su alkoholiu viduje, kur įėjimas gal tik nuo 21-erių, bet mes norime šokių“, – sakė bendruomenės centro pirmininkė.

„Draugui“ M. Kriaučiūnas išsamiau komentuoti situacijos nepanoro, teigė, jog ne laikas gvildenti tokias problemas, o išgirdęs klausimą patikino: „Be komentarų.“ Tiesa, vėliau parašė, kad po naujų metų svarstoma sukviesti bendrą susirinkimą ir bandyti pasikalbėti aistras keliančia tema.

„Kol nebus suėjimo visų pusių, manau, nėr ko diskutuot ir pilt viens kitam purvą. Turiu savo nuomonę šiuo klausimu ir jei pažiūrėtume į faktus ir išklausytume visų pusių, tai gal kas ir keistųsi“, – rašė M. Kriaučiūnas.

Galima suprasti, kad jo minimi faktai yra į šokius susirenkantis, triukšmaujantis, girtaujantis, neretai ir muštynes keliantis jaunimas. Policijos pareigūnai taip pat ne kartą vykstančias diskotekas yra įvardiję vienu karščiausių taškų, tačiau bendruomenės centro pirmininkė sako, kad tiesiog reikia didesnio apsaugos ir pačių pareigūnų dėmesio.

„Ne viską tie šokiai padaro, kas norės, tas ir taip gaus (alkoholio, narkotikų – red. past.)“, – įsitikinusi A. Paškauskienė. – Policija irgi džiaugėsi, kad nėra šokių, kadangi jiems sumažėja darbo ir nusikalstamumo šašas panaikintas. Mes net padėką esam gavę, kad nėra šokių.“

Anot pašnekovės, seniūnas Saulius Naumavičius net pažadėjęs kompensuoti apsaugos paslaugas, tik reikia geranoriškumo iš kultūros centro pusės.

Beje, klausimą dėl nevykstančių diskotekų dar lapkritį tarybos posėdžio metu iškėlė tarybos narys Tomas Skaizgirys. Jis retoriškai teiravosi, tai kur tam jaunimui dėtis, kai automobilių aikštelės užstatytos eismą ribojančiais ženklais, diskotekų nėra, naktinių klubų irgi.

Meras Edgaras Pilypaitis tuomet informavęs, kad Griškabūdžio kultūros centro direktorius net metinėse užduotyse nurodęs esą kultūringai ir saugiai organizuoti diskotekų jis nematantis jokių galimybių, ir siūlė tiesiogiai Griškabūdžio kultūros centro vadovui teikti siūlymus, kai būna tvirtinamos metinės vadovų ataskaitos.

A. Paškauskienė pastebi, kad pramogų rajone nerandantis jaunimas vyksta jų ieškoti į Jurbarką, Marijampolę ar Kauną, tačiau tėvams dėl to tik daugiau nerimo.

Bendruomenės centro pirmininkė sako, kad kai baigsis peticijos parašų rinkimo laikas, su ja keliaus pas rajono vadovus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.