Siekia įprasminti ir trečiojo signataro atminimą

Šakių viešoji biblioteka kviečia prisidėti prie iniciatyvos, kad Šakiuose atsirastų ir trečiasis išmanusis suoliukas, skirtas dar vieno kraštiečio signataro Justino Staugaičio atminimui. Organizatorių nuotr.

Šakių viešoji biblioteka kviečia prisidėti prie vyskupo signataro Justino Staugaičio atminties įprasminimo iniciatyvos ir padėti įrengti jo vardo išmanųjį suoliuką poilsio zonoje prie Siesarties upelio Šakiuose.

Kaip žinia, bibliotekos pastangomis du išmanūs suoliukai dviem mūsų krašto signatarams jau įrengti. J. Lingio parke yra suoliukas, skirtas Jonui Vailokaičiui, o buvusioje istorinėje turgaus aikštėje – Saliamonui Banaičiui. Norima įamžinti ir trečią Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarą, vyskupą J. Staugaitį, tačiau stokojama finansavimo, tad biblioteka nusprendė inicijuoti sutelktinį žmonių projektą. Beje, būtent tokiu būdu buvo surinktos ir trūkstamos lėšos lakūnų Antaninos ir Jono Liorentų paminklui.

Skelbiama, kad iš viso J. Staugaičio įprasminimo projektui įgyvendinti reikia 7 tūkst. 500 eurų, iš jų 6 tūkst. eurų – išmanaus suoliuko gamybai ir įrengimui, 1 tūkst. 500 – signataro pasakojimo scenarijui ir įgarsinimui. Kaip ir kiti du signatarai, jis pirmuoju asmeniu pasakotų savo gyvenimo detales, suoliukas išmanus – juo galima įsikrauti mobilius įrenginius.

suoliukas signatarui atminti2Organizatorių nuotr.

„Net ir simboliškai paaukotas euras, pasidalinimas žinia apie šį projektą mums yra didelė pagalba Justino Staugaičio atminimo įamžinimui ir Šakių krašto patrauklumo didinimui, todėl kviečiame visus prisidėti!“ – kviečia biblioteka.

Pinigų rinkimui numatyta 60 dienų, per pirmas dienas buvo paaukota per 1 tūkst. eurų. Su projektu susipažinti ir prie iniciatyvos prisidėti galima per susimetam.lt platformą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.