Rankdarbiais džiuginančią senjorą kažkada pykino net mintis apie tai

salnaitieneGriškabūdietė Genutė Šalnaitienė pripažįsta, kad jaunystėje nuo mezgimo ir panašių rankdarbių net šlekta darydavosi, o dabar ji visų miestelio parodų dalyvė ir aktyvi bendruomenės narė, kurios gyvenimas tiesiog neatsiejamas nuo kultūros.

Nuotr. G. Šalnaitienė juokavo, kad po jos mirties kultūrininkai galės pasiimti jos paveikslus, o kol kas jie puošia pačios autorės namų sienas. Tiesa, griškabūdietė nevengia patinkančius darbus padovanoti ir savo draugėms.

„Mama sakydavo, kad va, tokia merga ir sau nė kojinių nusimegzt negali, o mane net pykindavo nuo tokių dalykų, šlekta darydavosi“, - prisimindama jaunystės dienas pasakojo G. Šalnaitienė, kurios darbų paroda neseniai puošė Zanavykų krašto muziejaus sienas. Vėliau ji sako visai atsitiktinai gavusi siūlų kamuoliuką, paėmusi į rankas mezgimo knygą ir taip prasidėjo jos kelias rankdarbių link. Dabar ji mezga pirštines, įvairiausias kojines, neria servetėles, paveikslus. Senjora prisiminė, kad kažkada Palangoje sutikta moteris net gatvėje teiravosi, ar nerta palaidinė, kurią dėvėjo Genutė, neparduodama. „Aišku, kad ne. Tai ką, aš paskui nuoga liksiu?“ - nestokodama humoro jausmo pasakojo griškabūdietė, dėkodama, kad tą bobą, tai yra ją, pagerbti susirinkome.  
 
Griškabūdžio kultūros namų vadovė Rasa Uzialienė teigė, kad Griškabūdžio kultūrinis gyvenimas tiesiog neįsivaizduojamas be Genutės. „Jei reikia dainos, einame pas Genutę, jei taip kokio patarimo, irgi pas Genutę. Ji ir dabar gieda bažnytiniame chore, anksčiau dainavo ansamblyje. Džiugu, kad ją turime ir kad ji puošia Griškabūdį“, - kalbėjo R. Uzialienė.

Nuo vasario pradžios Zanavykų krašto muziejuje eksponuoti darbai vėl sugrįžo į griškabūdietės namus. Su kultūros namų vadove atvykusi jų nusikabinti, autorė pripažino, kad vąšeliu nertų paveikslų ji itin pasiilgo. „Ilgiuosi, nes tokios tuščios sienos namie... Kai viena būnu, tai ir pasišneku su jais“, - mintimis dalijosi G. Šalnaitienė.  

Nertuose senjoros paveiksluose daugiausiai atsispindi dvasinė tema, gamtos motyvai. Ji pasakojo nerianti pagal siuvinėjimui skirtas schemas, tad paveikslai išeina gerokai didesni „Pasirenku, kurie labiausiai patinka. Kartais atrodo, kad nelabai ir matosi tas vaizdas, bet kai pažiūri iš toliau, tai ir vaizdas, ir gėlės išryškėja“, - nėrimo niuansus pasakojo griškabūdietė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.