Tarybos nariai vėl kreipiasi į ministrą

Panašu, kad Šakiams gauti finansavimą infrastruktūros plėtrai vilties praktiškai nėra, nes nuo spalio 1 dienos įsigalios vidaus reikalų ministro įsakymas dėl tikslinių teritorijų išskyrimo 2014-2020 metais, į kurias Šakiai nepatenka.
 
Nepaisant aplinkybės, kad Šakiai nepatenka tarp išskirtų tikslinių teritorijų ir ministerija nesileidžia į jokias derybas, konservatorius Vaidas Balčiūnas tarybos narių vardu pasiūlė pakartotinai kreiptis į vidaus reikalų ministrą ir premjerą su prašymu peržiūrėti tikslines teritorijas. „Mes turime parodyti, kad matome, kas vyksta ir bent pašūkauti, jog negalvotų, kad galima elgtis bet kaip, o žmonės su viskuo tyliai susitaikys“,- aiškino V. Balčiūnas. Daug pastangų dėl šio klausimo jau yra padėję rajono valdantieji, tačiau jokio efekto tai nedavė. Politikus ypač piktina tai, kad infrastruktūrai lėšas gaus sąlyginai gerai išsivystę rajonai, pvz., Kėdainiai, Elektrėnai, Ukmergė ir kt.

Šakius atstovaujantis Seimo narys Mindaugas Bastys neranda laiko susitikti su Šakių bendruomenės atstovais, kurie prašo jo paaiškinti susiklosčiusią situaciją. Ministerijos atstovai neatvyksta net į apskrities regioninės plėtros tarybos posėdžius, nekalbant apie Šakių rajoną.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px