Alvydas Meliūnas postą palieka ramia sąžine

meliunasRugsėjo 15 d. su profesine veikla atsisveikino ilgametis UAB „Ekonovus“ Šakių padalinio vadovas A. Meliūnas. Abipusiu sutarimu postą palikęs vyriškis sako – vadovavimą perdavė į patikimas rankas.
 
Nuotr. UAB „Ekonovus“ vadovo postą palikęs Alvydas Meliūnas darbinei veiklai atidavė net 33 metus, 8 mėnesius ir 7 dienas.
 
Dirbo ne vieną dešimtmetį
 
Antradienį Šakių rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius  ir Ūkio skyriaus vedėjas Kęstutis Kuncaitis darbinės karjeros baigimo proga pagerbė UAB „Ekonovus“ Šakių padalinio vadovą A. Meliūną. Šis, sulaukęs pensinio amžiaus, darbui atidavė dar ketverius su puse metų. Pradžioje vadintam „Komunalininkų kombinatui“, nuo 1992 m. įsteigtai UAB „Paslaugos šakiečiams“ ir nuo 2004-ųjų UAB „Ekonovus“ vadovu A. Meliūnas, suskaičiavęs kiekvieną dieną, dirbo 33 metus, 8 mėnesius ir 7 dienas. „Viskas sureguliuota. Kas buvo planuota, beveik viskas mano padaryta. Abipusiu sutarimu postą palieku ramus, – paklaustas, su kokiomis mintimis palieką pareigas, kalbėjo A. Meliūnas. – Yra pradžia, yra ir pabaiga. Užtenka man dirbti.“

Nuosavame name gyvenančiam A. Meliūnui tinginiauti neteks. Kaip jis pats sako, pasinaudodamas gerais orais, pirmiausia nusidažys tvorą, taip pat rimčiau pasirūpins sveikata.
 
Vadovaus patikimos rankos

„Ateina naujas žmogus. Stažavosi kelias dienas. Žmogus imlus, gabus. Matau – vadovavimą perduodu į patikimas rankas“, – įspūdžiais trumpai pasidalijo A. Meliūnas. Nuo rugsėjo 16 d. ilgametį atliekas tvarkančios įstaigos Šakių padalinio vadovą pakeitė 48-erių šakietis Egidijus Peleckis. Nepanoręs įvardyti konkrečios įmonės, lig šiol E. Peleckis dirbo vadovaujamą darbą logistikos srityje. Naujasis vadovas žada tęsti pirmtako pradėtus darbus. „Tikrai A. Meliūnas dirbo nuoširdžiai ir gerai. Tęsime jo pradėtus darbus ir sieksime kokybiško paslaugų teikimo“, – sakė E. Peleckis.

Būta daug sunkumų

Trumpai sugrįžęs į praeitį A. Meiliūnas kalbėjo, jog per visus tuos metus būta nemažai sunkumų. „Juo labiau, kad įmonė buvo išlaikyta per visokias negandas, privatizacijas. Ir žmonės darbus turi. Dar ir kolektyvas šiek tiek išsiplėtė. Žmonės gali ramiai dirbti“, – sakė A. Meliūnas.  

Smalsu pasiteirauti, kas A.  Meliūnui buvo sudėtingiausia dirbant šioje srityje. Pasak jo, sunkiausia buvo dirbti vadinamaisiais rusų laikais, kai visi visus skųsdavo partkomui. Be to, keblumų sudarydavo ir pavaldinių nekompetencija.   

Pažanga padaryta

A. Meliūnas pastebėjo, kad šakiečiai vis geriau rūšiuoja atliekas.  „Esame daug išmokę. Kai pastatėme antrinėms žaliavoms skirtus „varpus“, pradžioje daugiau nei pusę atliekų sudarė buitinės. Tai dabar jos sudaro apie 20 proc.“, – kalbėjo A. Meliūnas.

 Nepaisant to, kad yra kategorija žmonių, kuri niekada nesistengs rūšiuoti atliekas, padėtis šiuo klausimu tik gerėja. Skaičiuojama, jog Šakių rajone surenkamų buitinių atliekų svorio išraiška apie 15 proc. sudaro antrinės žaliavos. Tai atitinka direktyvose numatytus reikalavimus. Be to, UAB „Ekonovus“ specialistai daug dirba su rajono ūkininkais, organizacijomis. Todėl bendrovė per mėnesį išveža apie 70–80 t. paruoštų antrinių žaliavų. „Tokiam nedideliam rajonui yra labai daug. Svarbiausia, mažėja buitinių atliekų, o antrinės žaliavos sėkmingai perdirbamos. Turbūt patys pastebite, kad pamiškėse švariau...“ – sakė A. Meliūnas.

Giedrė Merčaitienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.