Vyko Marijampolės regiono plėtros tarybos posėdis

Rugsėjo 24 d. Kazlų Rūdoje vyko Marijampolės regiono plėtros tarybos posėdis. Siekiant užtikrinti efektyvų Europos Sąjungos investicijų planavimą ir su juo susijusių sprendimų priėmimą, posėdžio metu buvo apsvarstyti aktualūs regionui klausimai ir priimti svarbūs sprendimai.
 
Atsižvelgdama į tai, kad Vidaus reikalų ministras pakeitė Regionų plėtros planų rengimo metodiką bei patvirtino Marijampolės regiono integruotą teritorijų vystymo programą, Taryba pakeitė Marijampolės regiono plėtros planą 2014–2020 metams.

Posėdžio dalyviams buvo pateikta informacija apie 2014–2020 metų Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programos „Socialinės įtraukties didinimas ir kova su skurdu“ įgyvendinimo priemonės „Socialinio būsto fondo plėtra“ patvirtintą projektų finansavimo sąlygų aprašą, apie priemonės lėšų limitus savivaldybėms, produktų rodiklių reikšmes, kurias savivaldybės, įgyvendinusios projektus, privalės pasiekti.

Tarybos pirmininkas Metas Ražinskas pateikė informaciją apie numatomus projektų, įgyvendintų 2007–2013 m. periodu, apdovanojimų renginius. Vidaus reikalų ministerijos ir VšĮ Centrinės projektų valdymo agentūros iniciatyva, lapkričio – gruodžio mėnesiais organizuojami renginiai, kurių metu bus apdovanojami geriausi projektai.

Marijampolės regiono savivaldybės galės pateikti geriausius projektus, įgyvendintus pagal dvi regionines priemones: „Regioninių ekonomikos augimo centrų plėtra“ ir „Prielaidų spartesnei ūkinės veiklos diversifikacijai kaimo vietovėse sudarymas“. Atrinktus projektus vertins komisija, sudaryta iš narių, deleguotų po vieną iš kiekvienos regiono plėtros tarybos. Marijampolės regioną projektų atrankos komisijoje atstovaus tarybos narys Valdas Tumelis. Atsižvelgiant į Finansų ministerijos kaip vadovaujančios institucijos siūlymus, Tarybos nariai buvo informuoti apie priemones, kurių privalu imtis korupcijos ir sukčiavimo atvejais. Posėdyje buvo diskutuota dėl priemonės „Vietinių kelių vystymas“ ir galimybių įgyvendinti projektus susietose teritorijose. Taip pat buvo aptarta pabėgėlių apgyvendinimo problema savivaldybėse.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.