Bedarbių ir toliau daugėja

nedarbasNedarbas jau kelis mėnesius iš eilės didėja. Ne išimtis ir sausis. Praėjusį mėnesį rajone užsiregistravo 223 nauji bedarbiai.

Nors sausio mėnesį, lyginant jį su praėjusių metų gruodžiu, Šakių darbo biržoje užsiregistravo 18 bedarbių mažiau, bendras jų skaičius išaugo. Mėnesio pabaigoje rajone buvo 2161 darbo ieškantis žmogus. Tarp jų 1176 (54,4 proc.) vyrai ir 985 (45,6 proc.) moterys. Marijampolės apskrityje nedarbas sudarė 11,4 proc. darbingo amžiaus gyventojų.

Sausio mėnesį rajone darbdaviai registravo 104 laisvas darbo vietas, iš kurių 68 skirtos neterminuotam, 36 – terminuotam darbui. Įsidarbinti pavyko 84 asmenims. Iš jų 55 dirbs pagal neterminuotas darbo sutartis, 29 įdarbinti terminuotai.
 
Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 20 bedarbių. Profesijos mokytis pradėjo penki, 11 įdarbinta pagal remiamo įdarbinimo programą. Daugiausiai, septyni, buvo įdarbinti su darbo biržos subsidijomis darbo užmokesčiui, du – pagal darbo įgūdžių rėmimo programą. Veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 50 darbo biržoje registruotų asmenų.

Rajono seniūnijose didžiausias nedarbas Slavikų (17,8 proc.) ir Barzdų (17,6 proc.) seniūnijose. Mažiausiai bedarbių registruota Kriūkų (5,9 proc.), Kidulių (8,8 proc.) ir Lekėčių (8,9 proc.) seniūnijose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px