Užsieniečius studentus sudomino Šakių kraštas

asuPraėjusią savaitę Šakiuose lankėsi trisdešimt Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) studentų, kurie į Lietuvą studijuoti Kaimo plėtros administravimo yra atvykę iš Afrikos bei Indijos.

Nuotr. Studentai iš Aleksandro Stulginskio universiteto rajono savivaldybės merui Juozui Bertašiui pateikė visą puokštę klausimų apie Šakių rajoną, o gautus atsakymus kruopščiai užsirašinėjo.

ASU profesorė Vilma Atkočiūnienė studentams Šakių r. organizavo intensyvią praktiką „Kaimo plėtros inovacijos ir darnumas“. Praktikos tikslas – susipažinti studentus su kaimo vietovių institucijų, verslo organizacijų, kultūros, sporto, prekybos ir socialinių paslaugų organizacijų veiklos organizavimu.

Savo vizitą studentai pradėjo stabtelėję rajono savivaldybėje, kurioje juos pasitiko rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius, vicemeras Edgaras Pilypaitis, mero padėjėjas Rimantas Valiukas, Vietos veiklos grupės (VVG) ir Šakių bendruomenių centrų asociacijos (BCA) pirmininkės Aušra Slidziauskienė bei Grina Šnirpūnienė.

Meras svečiams papasakojo apie Šakių rajono pasiekimus, atsakė į studentų klausimus, kurių, beje, sulaukė tikrai nemažai. Studentai teiravosi apie rajono užterštumo lygį, ar turime problemų su šiukšlėmis, domėjosi kultūriniu paveldu, klausė, ką galima mūsų krašte pamatyti, aplankyti, be to, ką jie spės aplankyti vizito metu. ASU studentai domėjosi, ar Šakiuose gyvena užsieniečių, kaip jiems sekasi prisitaikyti, įsidarbinti šiame krašte ir t. t.

Įsiamžinę bendroje nuotraukoje, pasivaišinę kava, lydimi mero padėjėjo ir BCA pirmininkės, studentai pradėjo kelionę po rajoną.

Svečiai apsilankė Jaunimo kūrybos ir sporto centre bei Atviro jaunimo centre. Paulius Puskunigis ir Judita Beržvinskaitė papasakojo apie organizuojamus sportinius renginius ir kitas jaunimo veiklas, kurios vyksta šiuose centruose. Studentus sudomino dėmesys jaunimui, jo užimtumui laisvalaikio metu.

,,Gulbelės“ konferencijų salėje studentams pristatyta įmonės veikla. Studentus sudomino pagrindinės įmonės veiklos kryptys: mažmeninė prekyba (maisto ir kasdieninės paklausos prekėmis),  gamyba, maitinimo paslaugos ir t. t. Studentai aplankė ir Sintautus. Kultūros centro direktorė Aistė Bakaitė pristatė miestelį, kultūros centrą, bendruomenės namus, fontaną, bažnyčią ir kt.

Sintautais studentų kelionė po rajoną neapsiribojo, toliau jie vyko į Plokščius, čia apsilankė mokykloje-daugiafunkciniame centre. Direktorė Nijolė Bitinienė ir kiti darbuotojai studentams suteikė galimybę pamatyti, kaip mokykloje verda gyvenimas. Aplankytas buvo ir mišrių socialinių paslaugų centras ,,Vilties žiedas“.

Paskutinė maršruto stotelė – Vaiguvos upė-gatvė. Studentai džiaugėsi pamatę įdomių vietų, daugiau sužinoję apie Šakių kraštą.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.