Vasarį sumažėjo bedarbių

Užimtumo tarnybos duomenimis, vasario mėnesį Kauno klientų aptarnavimo departamento Šakių skyriuje užsiregistravo 131 bedarbis – 105-iais mažiau nei sausį. Iš viso Šakių skyriuje įregistruota 1 tūkst. 525 bedarbiai – 811 vyrų ir 714 moterų.

Per vasarį darbdaviai įregistravo 129 laisvas darbo vietas, iš kurių neterminuotam darbui skirta 120, terminuotam – 9 vietos. Iš viso per mėnesį įdarbintas 91 asmuo, pagal neterminuotas sutartis įdarbinti 76 asmenys, pagal terminuotas – 15.
 
Į aktyvias darbo rinkos politikos priemones vasarį nusiųsti 28 bedarbiai: penkiems asmenims skirta parama mokymuisi, du įdarbinti subsidijuojant darbo užmokestį, 21 asmeniui skirta parama judumui. Verslo liudijimus vasarį įsigijo 65 asmenys, išduoti du leidimai įdarbinti užsieniečius.

Vasarį daugiausiai bedarbių nuo darbingo amžiaus gyventojų buvo Barzdų sen. – 17,1 proc. Nemažai bedarbių registruota ir Žvirgždaičių sen. – 15,7 proc. Šiek tiek mažiau Slavikų sen. – 12,8 proc., Kudirkos Naumiesčio ir Griškabūdžio sen. – 11,4 proc., Plokščių sen. – 11,3 proc., Gelgaudiškio sen. – 10,2 proc. Sintautų seniūnijoje nedarbo lygis siekė 9 proc., Kidulių sen. – 7,9 proc., Sudargo ir Šakių sen. – 7,6 proc., Lukšių – 7,2 proc. , Lekėčių – 6,9 proc. Mažiausiai bedarbių registruota Kriūkų sen. – 5,1 proc.

Šalies nedarbo vidurkis vasarį buvo 9,2 proc. nuo darbingo amžiaus gyventojų, Šakių savivaldybėje – 9,0 proc. (sausį – 8,9 proc.).

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.