Sakartveliečiai domėjosi jaunimo gyvenimu

sakartvelas jaunimas
Nuotr. Svečiams iš Sakartvelo bene labiausiai patiko Atviras jaunimo centras bei jame vykdomos veiklos. Panašaus jie norėtų ir savame krašte. Veiklą pristatė Gustė Žukauskaitė (kairėje).

Antradienį Šakių rajone viešėjo Sakartvelo jaunimo delegacija, kurią labiausiai domino jaunimo veikla bei jų vykdoma politika. Šalis nori įstoti į Europos Sąjungą ir NATO, tad jaunimas važinėja po savivaldybes, susipažįsta su ten vykstančiu gyvenimu bei ieško geriausio pavyzdžio sau.
 
Šakių rajono savivaldybėje šešių jaunuolių ir juos lydinčių asmenų delegaciją sutiko rajono vicemeras Bernardinas Petras Vainius, jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė bei įvairių rajono jaunimo organizacijų atstovai. Svečius jie supažindino ne tik su jaunimo vykdoma politika, pristatė rajone veikiančias organizacijas, bet nupiešė ir bendrą rajono vaizdą. Kaip sakė mero pavaduotojas, pirmiausiai sakartveliečiai susipažino su didžiaisiais šalies miestais, o dabar turi galimybę pamatyti, kaip yra provincijoje.

„Mes esame pasienio savivaldybė. Tai jums bus kaip vyšnia ant torto“, – sakė B. P. Vainius, pripažinęs, kad rajone nėra daug jaunimo, kad mūsų kraštas žemdirbiškas ir pan.

Visgi labiausiai svečiams patiko ne oficialioji dalis, bet bendravimas neformaliose erdvėse, išvykos ir konkretūs pavyzdžiai. Jie ypač domėjosi Atviro jaunimo centru, nes jis paprastas, vykdoma daug veiklų, skirtų jaunimui. Beje, tai, kad visa tai sukurta būtent provincijoje, juos taip pat žavėjo, nes daugelis jaunuolių taip pat iš kaimiškų vietovių. Todėl juos ypač nustebino ir Jaunimo kūrybos ir sporto centras. Gana neįtikėtina sakartveliečiams ir tai, kad ne tik šalia esančios įstaigos bendradarbiauja, bet kad apskritai daugelis veiklų persipynusios, renginiai ar projektai įgyvendinami su kitais partneriais.

„Man pasirodė, kad jie tokių pavyzdžių savo šaly nelabai turi. Daugiausiai diskutavome dėl jaunimo centro, kokios veiklos jame, projektai ir t.t. Nes ir jie nori turėti panašią sistemą“, – po susitikimo pasakojo aktyvi visuomenininkė, „Žiburio“ gimnazistė Gustė Žukauskaitė, kuri buvo viena iš rajono atstovių, lydėjusi svečius ir bendravusi su jais angliškai.

Svečiai dalijosi įspūdžiais, kad dabar jiems aiškiau, ką veikia „Apskritasis stalas“, kokie apskritai gali būti jaunimo centrų pavyzdžiai. Pasak G. Žukauskaitės, vienas net prasitarė, kad norėtų būtent tokio jaunimo centro, kuriame ne tik savanoriška veikla būtų ar renginiai, bet ir būtų propaguojamas sportas.

Kelionė baigėsi Gelgaudiškio dvare su poniškais dvaro šokiais, kurie svečiams labai patiko. Jie mūsiškiams irgi parodė savo tradicinius šokius.

Šis sakartveliečių vizitas Lietuvoje bei Šakiuose vyko pagal bendrai įgyvendinamą projektą. Keturi mūsų rajono atstovai su kitais lietuviais į Sakartvelą vyks bei apie jaunimo politiką pasakos balandžio 11–16 dienomis.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.