Kelių ereliams užkliuvo kelio ženklas

zenklas pereja
Skaitytojo nuotr.: Praėjusį savaitgalį Lukšiuose po triukšmingo šėliojimo su automibialiais gatvėse, ryte Pavasario  gatvės gyventojai rado nuverstą kelio ženklą.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Praėjusio pirmadienio rytą gavome pranešimą, kad Lukšiuose, Pavasario gatvėje, savaitgalį siautėjęs jaunimėlis su automobiliais nuvertė nurodomąjį kelio ženklą „Pėsčiųjų perėja“. Kaltininkai nenustatyti, o ženklo atstatymu, ko gero, teks pasirūpinti kelio savininkui – seniūnijai.

Kaip aiškina vietos gyventoja, pranešusi apie įvykį, savaitgalį jaunimėlis su automobiliais siautėjo gatvėse, o ryte žmonės pamatė ant šono gulintį kelio ženklą. Deja, niekas įvykio neužfiksavo, tad gali būti, kad kaltininko nustatyti nepavyks, tad ir žalos išreikalauti nebus iš ko, o ženklo atstatymu turės pasirūpinti seniūnija. Paklaustas, ar dažnai tenka atstatinėti neaišku kieno nuverstus, suniokotus kelio ženklus, seniūnas Vidas Cikana sako, jog tai dažnas atvejis.

Apie naktimis siautėjantį jaunimėlį Lukšių seniūnas yra viešai pasisakęs ne kartą – naktimis tenka išgirsti automobilių stabdžių žviegimą, yra mėgėjų palakstyti viešose vietose – prie autobusų stotelės, prie kapinių, Zyplių dvaro teritorijoje ir kitur. Regis, ne visi automobiliais daromi manevrai pavyksta – kartais lieka ir pasekmių, kai apgadinami automobiliai, griūna ant šono arba apgadinami kelio ženklų stulpai ir kiti prie kelio esantys įrenginiai, apgadinamos ir privačių namų tvoros.

Beje, jau kuris laikas tuose pačiuose Lukšiuose Pergalės gatvėje įtaisytas sferinis veidrodis stovi taip pat sugadintas – pats stovas dar yra, tačiau veidrodžio jau nesimato. Šis veidrodis buvo įrengtas ne atsitiktinai – automobiliams, išsukantiems iš šalutinės Lygumų gatvės, tvora trukdė matyti transportą, atvažiuojantį Pergalės gatve iš vakarų pusės, todėl buvo priimtas sprendimas įrengti sferinį kelio veidrodį. Tačiau gana greitai veidrodis kažkam užkliuvo – kaip sako vietos gyventojai, iš pradžių veidrodis buvo įskeltas, o vėliau ir visai sudaužytas.

Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Aušrys Kvederevičius sako, kad policija jokio pranešimo apie eismo įvykį Lukšiuose praėjusį savaitgalį neturi. Taip pat pareigūnai nėra gavę ir pranešimo, kad miestelyje su automobiliais siautėja kelių ereliai.

„Tokiais atvejais aš labai vertinu gyventojų pilietiškumą – daug nereikia, tiesiog pranešti, kad kažkas vyksta, ar nufotografuoti nuotrauką ir įkelti į portalą „www.epolicija.lt“. Pareigūnai tada gali reaguoti ir pasižiūrėti, kas vyksta“, – sako A. Kvederevičius.
Viršininkas sako, kad labai svarbu ir pačių gyventojų požiūris į visa, kas vyksta aplinkui, nes vis dar susiduriama su tokiais atvejais, kai, atsitikus nelaimei kelyje, vėliau paaiškėja, kad aplinkiniai žinojo, jog žmogus važinėja girtas ar be teisių, tačiau, pasižiūrėjus į įvykių suvestinę, paaiškėja, kad pareigūnai apie tai pranešimų negavę. Policijos komisariato vadovas sako, kad Lukšiai niekuo neišsiskiria iš kitų rajono seniūnijų – nusikalstamumas čia nėra didesnis nei kitur.

Savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis sako, kad kiekvienais metais Kelių priežiūros programoje yra numatyta tam tikra pinigų suma eismo saugumo priemonėms keliuose įdiegti. Šiais metais programoje buvo numatyta 14 tūkst. eurų, o iš jų 8 tūkst. skiriami kelio ženklų priežiūrai. Anot vedėjo, paprastai šie pinigai yra skiriami naujų ženklų pastatymui, o tokiais atvejais, kai ženklą sugadina konkretus asmuo, stengiamasi žalą išieškoti iš kaltininko. Taigi jeigu neatsiras liudininkų ir nepavyks nustatyti, kas nuvertė kelio ženklą Pavasario gatvėje, seniūnijai teks statyti ženklą savo pastangomis ir nuostolių, tikėtina, niekas nepadengs. O Lygumų gatve važiuojantys lukšiečiai jau senokai laukia, kada vėl bus įmontuotas sferinis veidrodis...

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.