Slavikiečiai jaučiasi ignoruojami

baltrusaitiene kasperavicius
Slavikiečiams – bendruomenės centro pirmininkei Renatai Baltrušaitienei, seniūnaičiui Vintautui Kasperavičiui – ne vis vien, kaip balsuoja tarybos nariai, tad jie dalyvavo tarybos posėdyje, V. Kasperavičius stojo ir į tribūną, bet sprendimas jiems buvo nepalankus.  D. Pavalkio nuotr.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Nors slavikiečiai dar prieš kelerius metus apsisprendė iš projektinių lėšų remontuoti Slavikų laisvalaikio salę, praėjusį penktadienį tarybos nariai nusprendė atsisakyti projekto įgyvendinimo.

Tai, kad savivaldybės administracija suabejojo projekto nauda, esame rašę anksčiau. Tik dabar kalbos įgavo kūną, mat birželio 21d. tarybos posėdyje projekto įgyvendinimo atsisakyta oficialiai, argumentuojant, kad projekto įgyvendinimas neracionalus, o įrengtos patalpos reikalautų didelių išlaikymo sąnaudų.

„Du didžiulius administracinius objektus išlaikyti – tai per didelė našta rajono biudžetui“, – dėmesį atkreipė buvęs mero pavaduotojas, dabar tarybos narys Bernardinas Petras Vainius.

Be to, susimąstyta, kad už turimas lėšas (su savivaldybės prisidėjimu 120 tūkst. eurų) visiškai sutvarkyti pastato net ir nepavyktų.

„Su tokiais pinigais geriau nieko nedaryti“, – B. P. Vainius priminė jam pasakytus bendruomenės centro pirmininkės Renatos Baltrušaitienės žodžius.

Svarstyta, kad pusiau renovuotas pastatas tik taptų papildomu ir dar vienu galvos skausmu. Be to, seniūnijoje yra dar vienas – seniūnijos administracijos pastatas.

Būtent šiam pastatui galiausiai nuspręsta skirti savivaldybės prisidėjimo prie projekto dalį (planuojama apie 20 tūkst. eurų) ir jį sutvarkyti bei čia perkelti kultūrinį gyvenimą. Kad kalbos nebūtų tik kalbos, B. P. Vainius siūlė priimti protokolinį nutarimą ir įpareigoti savivaldybės administraciją iki spalio 1 d. parengti būsimų darbų schemą ir sąmatą, o ateinančiais metais tvirtinant biudžetą reikiamas lėšas nusimatyti ir biudžete.

Žinoma, patalpų dydžio nėra ką lyginti, bet valdžios atstovai įsitikinę, kad pagal gyventojų skaičių Slavikams užteks ir mažesnės salės. Tačiau jau anksčiau su „Draugu“ bendraudama Slavikų bendruomenės centro pirmininkė bei kultūrinių renginių organizatorė R. Baltrušaitienė nerimavo, kur reikės sutalpinti muzikos instrumentus, kaip organizuoti didesnio masto renginius. Be to, esą net ir vasarą lyjant būtent į laisvalaikio salę persikeldavo renginiai, o žiemos metu patalpos nešildomos kone trisdešimtmetį... Tiesa, bendruomenės nariai per paskutinį rinkiminį susirinkimą neišreiškė jokios nuomonės, kai pirmininkė pasakė, kad netrukus galbūt neteks laisvalaikio salės patalpų.

Šakių kultūros centro direktorius Raimondas Januševičius (jo vadovaujamai įstaigai pavaldi Slavikų laisvalaikio salė) irgi palaiko būtent valdžios poziciją ir savo matymą išsakė kai kuriuose komitetų posėdžiuose. Meras Edgaras Pilypaitis tarybos posėdžio metu akcentavo, kad jeigu projektą ir būtų nuspręsta įgyvendinti, nebūtų pasiekti reikiami rodikliai ir tada tektų galvoti apie dalies lėšų grąžinimą ar vadinamą sankciją.

Visgi posėdyje dalyvavęs ir į tribūną stojęs Slavikų seniūnaitis Vintautas Kasperavičius kėlė klausimą, kodėl visko nebūtų galima perkelti iš seniūnijos pastato į sutvarkytą laisvalaikio salės pastatą, o ne atvirkščiai, kaip daroma.

„Aš tai matau perspektyvą viską sukelti į dabartinius kultūros namus ir kažkiek renovuojant įrengti kabinetus, o privatizuoti dabartinį seniūnijos pastatą“, – siūlė seniūnaitis, pabrėžęs, kad „Slavikai ignoruojami visiškai ir visais punktais“.

Pasak V. Kasperavičiaus, seniūnija neturi nuolatinio seniūno, ne pagal pažadus įgyvendinama trimetė programa ir asfaltuojami keliai, o dabar dar ir laisvalaikio salės pastato projektas nuplaukė...

Jis įsitikinęs, kad dar seniūnijos pastatą gal ir atsirastų kas privatizuoja, esą ten būtų galima įkurti ir parapijos senelių globos namus, bet laisvalaikio salės pastato, įsitikinęs slavikietis, tikrai niekas nenorės.

Kaip bebūtų, tarybos nariai 23 balsavus už, vienam prieš ir vienam susilaikius nusprendė atsisakyti projekto „Slavikų kaimo atnaujinimas ir plėtra“ įgyvendinimo. Pagal tą pačią priemonę projektai vykdomi Žvirgždaičiuose, Griškabūdyje, Lekėčiuose, Barzduose, Plokščiuose, Kriūkuose bei Sudarge.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.