Žadėtų konteinerių aikštelių teks palūkėti

Rajono gyventojams jau šią vasarą žadėta pradėti 111 konteinerių aikštelių įrengimo darbus, kurie būtų atlikti UAB „Marijampolės apskrities atliekų tvarkymo centrui“ (MAATC) įgyvendinant infrastruktūros plėtros projektą. Projektą įgyvendinti įmonė pradėjo dar 2018 m., o šių metų vasarą turėjo prasidėti realūs darbai.

2018 m. pabaigoje projektavimo ir rangos darbų konkursą laimėjo UAB „Conlista“, su kuria MAATC pasirašė sutartį. Bendrovė įsipareigojo parengti projektą ir įrengti 111 konteinerių aikštelių Šakių rajono teritorijoje, o darbai turėjo prasidėti dar šių metų balandį. Pasak MAATC prevencinės veiklos organizatorės Liucijos Burbienės, šiuo metu projektavimo darbai yra baigti, bet birželio mėnesį rangovas pranešė, kad pagal sutartį numatytų rangos darbų atlikti negalės. Kaip teigė L. Burbienė, MAATC šiuo metu rengiasi nutraukti sutartį, vyksta konsultacijos su teisininkais, derinamos jos nutraukimo sąlygos.
 
Nutraukus sutartį bus skelbiamas naujas konkursas. Anot prevencinės veiklos organizatorės, kadangi projektavimo darbai atlikti, konkurso būdu rangovas bus atrenkamas tik aikštelių statybos darbams.

Aikštelių statybos darbai  priklauso nuo sezoniškumo, geriausia juos vykdyti šiltuoju metų laiku, todėl tikėtina, kad aikštelės Šakiuose bus įrenginėjamos nuo 2021 m. pavasario. Projektas turi būti įgyvendintas iki 2023 m. rugsėjo pabaigos.

„Draugo“ inf.  

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar renginių pasiūla rajone atitinka jūsų poreikius?

klausimelis 06 04Nerijus iš Kudirkos Naumiesčio:

Nežinau, kokia situacija likusiame rajone, bet Kudirkos Naumiestyje, atrodo, visai užtenka. Nors šiaip nelabai ką galiu pasakyti, kadangi apskritai renginiai man nėra pats aktualiausias dalykas. Kai Lietuvoje būname, kartais į kokį nors užsukame. Dažniausiai – į koncertus, šie labiausiai domina. 

klausimelis 06 04 2

Eglė iš Gelgaudiškio:

Užtenka tų renginių. Pati gyvenu Gelgaudiškyje, jei vyksta koks netoliese, stengiuosi apsilankyti. Kartais vykstame ir į kituose mestuose vykstančius renginius. Kalbant apie rajoną, mes dažniausiai renkamės tokius, kurie ir vaikams skirti, pavyzdžiui, šeimos šventę, vaikų dienos šventę. Tik tokio tipo renginių, kur veikos netrūktų ir mažiesiems, būtų atrakcionų, žaidimų ir t.t., organizuojama skurdokai, galėtų būti ir daugiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px