Vienas pastatas atnaujintas, kito nebeliks visai

seniunija atnaujinta
Jau pora savaičių, kai baigtas renovuoti Šakių seniūnijos administracinis pastatas, kuris iš karto papuošė miesto centrą... D. Pavalkio nuotr.


Šakių miesto centre džiugios permainos – pradėtas griauti avarinės būklės medinis namas Vytauto gatvėje, o kitapus gatvės esantis Šakių seniūnijos pastatas atsinaujino neatpažįstamai.
 
Šią savaitę įmonės „Renvika“ darbuotojai pradėjo griauti medinį Vytauto g. 9-ąjį namą, kuris ilgus metus buvo socialiniu būstu kelioms šeimoms, o dabar jau keletą metų buvo nenaudojamas. Namą seniūnija ir savivaldybės administracija griauna, nes jam reikia kapitalinio remonto, o į tokį seną pastatą investuoti jau nebeapsimoka. Administracijos direktorius Dainius Grincevičius sako, kad kol kas dar nėra aišku, ką savivaldybė darys su po namu esančiu žemės sklypu, tačiau ateityje jį galima panaudoti kitoms statyboms arba parduoti.

Netoli esantis Šakių seniūnijos pastatas taip pat pasikeitė neatpažįstamai – čia prieš porą savaičių baigta renovuoti pastato išorė. Už 107 tūkst. eurų buvo atnaujintas ir apšiltintas pats pastatas, sutvarkytas jo stogas, pamatai, tad viduje nuo šiol bus šilčiau. Darbus atlikusi UAB „Bildeka“ darbus baigė, tiesa, dar teks išsitaisyti paliktą statybų broką. Savivaldybė dar užsimojo prie įėjimo į pastatą įrengti ir keltuvą, kuris užkels negalią turinčius asmenis, nes įrengti panduso dėl ganėtinai stačių laiptų prie šio pastato nebuvo galimybės. Manoma, kad specialiai Šakių seniūnijai gaminamas keltuvas prie laiptų bus sumontuotas iki gruodžio vidurio.

griauna nama1
... o kitoje gatvės pusėje šią savaitę pradėtas griauti miesto estetinį vaizdą gadinęs namas. Skaitytojo nuotr.


„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px