Kelininkai ir seniūnijos dirbo visu pajėgumu, bet sulaukė ir skundų

keliu tarnyba
Praėjusią savaitę, stipriai pasnigus, kelininkai į kelius išsiuntė visą savo turimą techniką, tačiau nuolat sningant valyti kelius buvo itin sudėtinga, netrūko ir vairuotojų pasipiktinimo. D. Pavalkio nuotr.

Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Praėjusios savaitės viduryje gausiai pasnigus, rajone besidarbuojantys kelininkai, seniūnijos tikina susitvarkę ir į kelius išsiuntę visą turimą techniką.
 
Dirbo visa technika

Valstybinės reikšmės kelius, į kuriuos įeina ir pagrindinės Šakių miesto gatvės, valo įmonės „Kelių priežiūra“ Šakių meistrija.

Meistrijos vyr. inžinierius Vidmantas Diržius pažymėjo, kad praėjusią savaitę, gausiau iškritus sniegui, Šakių miesto ir rajono gatvėse darbavosi visa kelininkų turima technika.

„Visą mūsų turimą techniką – aštuonis sunkvežimius su barstymo ir valymo įranga – tas dvi smarkaus snygio dienas pasiuntėme į kelius.

Penktadienį dirbo jau technika, kuri platina kelkraščius, valo autobusų sustojimo aikšteles, tiltus. Gausiau iškritęs sniegas sunkumų nesukėlė, turim susidėlioję planus, vyrai dirba ne pirmi metai“, – penktadienį kalbėjo V. Diržius.

Tiesa, Šakių meistrijos vadovas buvo atviras – skundų kelininkai sulaukė.

„Deja, dažnai gyventojai nesupranta, kad vienu metu visur negalime nuvalyti. Snigo ištisai, mūsų technika dirbo, sulaukėm skambučių, kodėl ant kelio dangos yra sniego. Jei sninga, mes pastoviai valom ir barstom, tačiau jei ištisai drebia iš viršaus, to palaido sniego ir bus ant kelio dangos “, – sako V. Diržius.

Pašnekovas primena, kad tarnyba dirba pagal kelių priežiūros lygius, didžiausias dėmesys skiriamas krašto keliams (III priežiūros lygis). Tik baigus darbus šiuose ruožuose, priežiūra atliekama rajoninės reikšmės keliuose (IV priežiūros lygis).
Praėjusią savaitę pasigirdo priekaištų iš UAB „Šakių autobusų parkas“ dėl prastai valomo kelio Šakiai–Slavikai.

„Sunku pakomentuoti, bet užtikrinu, šitas kelias tikrai valomas ir barstomas. Tai ketvirto priežiūros lygio kelias, kuriame slidumai turi būti pašalinti iki 12 val., tačiau įprastai mes jį nuvalom ir pabarstom aštuntai valandai ryto“, – paaiškino Šakių meistrijos vadovas.

V. Diržius patikino, kad per tas dvi dienas buvo išbarstyta per 200 tonų druskos ir smėlio-druskos mišinio.

Pašnekovas sako, šaltis kelininkams nėra priešas, druska barstoma iki minus 12 laipsnių. V. Diržius dar pridūrė, kad, ant žvyrkelių susidarius prispausto sniego ir ledo dangai, jie siunčia specialią techniką, kuri šiurkština tokią dangą, nes žvyrkelių barstyti druska nerekomenduojama, taip tik gadinimas kelias.

„Esant stipriam snygiui ir minusinei temperatūrai eismo sąlygos keliuose išlieka sudėtingos. Todėl vairuotojų prašome sąmoningumo, atsakingumo, laikytis distancijos, tiesiog nelakstyti keliais. Kad geranoriškai pažiūrėtų ir į kelininkų darbą“, – pabrėžė Šakių meistrijos vadovas.

Mieste susitvarkė gerai

Mažesnes Šakių miesto gatves ir gatveles valo Šakių seniūnija, kuri atsakinga ir už miesto šaligatvius. Miesto seniūnas Dalius Jasevičius pasakojo, kad gatves ir šaligatvius valė trys traktoriai bei aštuonios valytojos, kurios valo rankiniu būdu, o vėliau smėlio-druskos mišiniu barsto ir šaligatvius.

Miesto seniūnas pažymi, kad pirmiausiai darbus pradeda nuo miesto centro, nepamirštami ir seniūnijai priklausančių gyvenviečių keliai.

„Aišku, mes tikrai neišvalysim visų keliukų į kaimus ar gyventojų kiemus. Gaila, neturim atidirbančių už pašalpas, kurie ypač pagelbėdavo valant šaligatvius, atkasdavo nuo valytuvo užverstus įvažiavimus į kiemus“, – kalbėjo seniūnas.

Buvo skundų

Gausiai iškritęs sniegas iššūkis ir kaimiškosioms seniūnijoms, joms priklausančių kaimų gatvės ir keliai valomi seniūnijų resursais. Pasak Plokščių seniūnės Laimutės Miliūnienės, jiems į talką atskuba Plokščių ŽŪB. Praėjusią savaitę miestelyje šaligatvius valė ir atidirbantys visuomenės labui, pasak seniūnės, tikrai tą pačią dieną nesuspėta visko nuvalyti. Seniūnė pasidžiaugė kelininkų darbu, tvirtindama, kad gerai jų prižiūrimas kelias Šakiai-Plokščiai, o taip pat miestelyje esanti įkalnė.

Tiesa, dėl Plokščiuose esančios Žiedo gatvės, kuri, pasak vienos plokštietės nebuvo nuvalyta, buvo kreiptasi ir rajono vadovą, tiesa, per socialinį tinklą.

„Žiedo gatvėje gyvena daug pensinio amžiaus žmonių, gatvė yra nuolat užpustoma, todėl nei pravažiuosi, nei praeisi. Ketvirtadienį buvo visos gatvės nustumdytos, išskyrus Žiedo ir Žaliakalnio gatves“, –  pasakojo plokštietė pridurdama, kad sulaukė iš mero tik, jos žodžiais, pažeminančio atsakymo.

Pasak seniūnės, minėtos gatvės jau kitą dieną buvo nuvalytos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.