Prisiekė nauja tarybos narė

ugenskiene priesaika
Tarybos narė Valda Ugenskienė (kairėje) prisiekė gerbti Konstituciją ir vykdyti įstatymus, sąžiningai atlikti visas savivaldybės tarybos nario pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių gyventojų teises ir viešuosius interesus. G. Martinaitienės nuotr.


Po netrumpos pertraukos savivaldybės tarybos nariai birželio 25-ąją į tarybos posėdį rinkosi gyvai. Proga neeilinė – posėdžio pradžioje priesaiką davė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narė Valda Ugenskienė, kuri pakeis po sunkios ligos mirusį kolegą Vilhelm Haase.
 
Pirmiausiai tylos minute tarybos nariai pagerbė V. Haase atminimą, o vėliau perėjo prie linksmesnės posėdžio dalies. V. Ugenskienės priesaiką priėmė Vyriausiosios komisijos narė Jolita Baušytė, tarybos narė rinkosi tekstą su žodžiais „tepadeda man Dievas“. Įsiliejus į tarybos narių gretas plojimais ją sveikino kolegos, sėkmingo darbo linkėjo ir meras Edgaras Pilypaitis bei vicemeras Darius Jakavičius. Pati V. Ugenskienė taip pat teigė, jog tikisi bendroje veikloje sklandaus ir produktyvaus darbo Lietuvos ir rajono labui.

Beje, taryboje matematikos mokytoja dirbanti gelgaudiškietė nėra naujokė. 2018 m. spalį, kadencijos vidury, ji pakeitė į Seimą išrinktą Ireną Haase, dabar likimas lėmė taryboje užimti Seimo narės sutuoktinio vietą. Tarybos narė dirbs Ūkio ir  verslo komitete, kuriam vietoj V. Haase vadovaus Artūras Varankevičius. Ankstesnėje kadencijoje V. Ugenskienė dirbo Finansų ir rajono plėtros komitete.

Tiesa, pagal sąrašą taryboje turėjo dirbti Mindaugas Mockevičius, tačiau dėl asmeninių priežasčių bei užimtumo jis šių pareigų atsisakė, todėl pagal sąrašą vieta atiteko V. Ugenskienei.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px