Sunkumai negąsdina aplink Lietuvą žemaituku jojančio palangiškio

dragunas sakiai
Palangiškis Rytis Dragūnas, per Lietuvą keliaujantis su tautos žirgu žemaituku Kepalu, neaplenkė ir Šakių, o čia liko nustebintas gyventojų draugiškumu ir vaišingumu. D. Pavalkio nuotr.


Praėjusią savaitę pagrindinėje Šakių gatvėje buvo neįmanoma nepastebėti palangiškio keliautojo Ryčio Dragūno. Į kelionę iš Palangos R. Dragūnas leidosi su savo žirgu Kepalu. Po dviejų ar trijų savaičių ši komanda žada pasiekti galutinį kelionės tikslą – Trakų rajoną.
 
R. Dragūnas savo paties iniciatyva vykdo projektą „Lietuvos kraštas su žemaituku“. Projekto idėja – keliauti per Lietuvą su mūsų tautos žirgu žemaituku taip, kaip kadaise per Lietuvos žemę keliavo mūsų protėviai.

„Aš, kaip jaunas žmogus, išsikėliau sau tikslą – pažinti Lietuvą, Lietuvos kraštą, jos gyventojus. Kelionei su Kepalu ruošėmės jau nuo šių metų pradžios. Man labai svarbu keliauti būtent su žirgu – manau, jog tai originalu. Tai nėra tas pats, kas gatve skrieti automobiliu ar dviračiu – man rūpi ryšys su gyvūnais. Šia kelione siekiu žmonėms priminti, kad turime mūsų tautos žirgus žemaitukus, kurie protėviams buvo be galo reikalingi“, – pasakojo Šakiuose sutiktas keliautojas.

Į Šakius R. Dragūnas su aštuonerių metų draugu Kepalu atskubėjo ne be reikalo. Raiteliui prireikė skubiai užsukti į Šakių autobusų stotį, kur jis turėjo pasiimti apsaugos priemonių nuo musių, kurios kelias pastarąsias dienas įkyriai puolė Kepalą ir neleido jam pailsėti net naktį.

„Pagaliau labai gerai šiandien pas jus pailsėjome, nakvojome nuostabioje vietoje Girėnuose prie tvenkinio. Kepalas puikiai išsimiegojo, dėl to šiandien toks energingas. Suvalkijoje žmonės labai vaišingi. Pasaldino mano kelionę šakočiu, priėmė nusiprausti“, – džiaugėsi R. Dragūnas, toliau skubantis Kazlų Rūdos link.

Keliautojas iššūkių nebijo, primena, jog svarbiausia yra didelis noras ir pats kelionės procesas, o ne pasiekti rezultatai. Jis mėgaujasi naujai atrastomis Lietuvos vietomis ir susipažįsta su vietiniais žmonėmis, kurie geranoriškai prisideda prie kokybiškesnės Ryčio ir Kepalo kelionės.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.