Atsirado naujų suolelių

Pernai pačiame Žvirgždaičių miestelio centre atsirado moderni laisvalaikio erdvė, skirta jauniausiems seniūnijos gyventojams. Šią savaitę šalia įrenginių atsirado ir trys suoleliai – miestelio centras pamažu tampa traukos objektu.
 
Savivaldybė, įgyvendindama miestelių tvarkymo projektus, nepraleido ir Žvirgždaičių. Pernai buvo įgyvendintas projektas „Žvirgždaičių atnaujinimas ir plėtra“. Įgyvendinant projektą keliose miestelio gatvėse buvo įrengtas naujas apšvietimas, vieša žaidimų ir sporto aikštelė. Aikštelėje atsirado ne tik modernių įrenginių, bet ir tvarkinga danga, kuri leidžia ją tinkamai prižiūrėti. Senjorai pastebėjo, kad atėjus su vaikais, kol šie žaidžia, čia trūksta vietos, kur būtų galima prisėsti. Tad, vietiniams gyventojams pageidaujant, šią savaitę prie aikštelės sumontuoti ir trys suoleliai.  Jie savo modeliu panašūs į tuos, kurių pristatyta Šakių centre – metalinėmis kojomis ir su medinėmis sėdėjimo ir nugaros atramos dalimis. Tiesa, suoleliai Žvirgždaičiuose atsirado jau ne iš projektinių lėšų, o iš pinigų, kuriuos kasmet Socialinės apsaugos ir darbo ministerija skiria nevyriausybinėms organizacijoms įvairioms vietos veikloms vykdyti. Seniūnija dar pernai iš aplinkosaugos programai skirtų lėšų apie šią aikštelę atnaujino ir želdynus, pasodino naujų augalų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px