Seimo nariai domėjosi, kaip gyvena Šakių rajono žmonės

seimo nariai pas mera
Svečius iš Seimo domino rajono aktualijos, bene daugiausiai susitikimo metu kalbėta apie švietimą. D. Pavalkio nuotr.

Prieš Trijų Karalių krepšinio turnyrą Seimo komandų atstovai apsilankė Šakių rajono savivaldybės rūmuose, kur susitiko su meru Edgaru Pilypaičiu ir vicemeru Dariumi Jakavičiumi. Svečius domino mūsų rajono aktualijos, todėl naudodamiesi proga susėdo pasišnekėti.
 
Meras E. Pilypaitis supažindino svečius su Šakių rajono specifika, iššūkiais ir problemomis.
Svečiams rūpėjo, koks rajono vadovų požiūris į švietimo reformą. Šią sritį kuruojantis vicemeras D. Jakavičius pasakojo, kad vidinis optimizavimas jau beveik atliktas. Kyla neaiškumų ir nerimo dėl Tūkstantmečio mokyklų programos.

„Galėtume siūlyti tris mokyklas, bet kyla baimė, kad gali nė viena nepatekti“, – nuogąstavo vicemeras.

Problemų gali kilti ir dėl įtraukiojo ugdymo, kai bendrose klasėse mokysis įvairių specialiųjų poreikių  turintys mokiniai, nors rajone turime specialiojo ugdymo centrą. Iki galo nėra išdiskutuotas ir STEAM centrų veiklos modelis, kuris nėra suderintas su dabartine ugdymo sistema. Rajono vadovai kėlė problemą dėl mokyklinių autobusiukų kokybės ir funkcionalumo bei pastebėjo, kad dažnai švietimo srityje trūksta susikalbėjimo ir įsiklausymo tarp teoretikų ir praktikų. Toli dar ir iki žadėto mokytojo profesijos prestižo.

D. Jakavičius užsiminė apie kitą skaudžią temą – investicijų pritraukimą į regionus. Kad visos investicijos nukeliauja į Vilnių, pritarė svečiai iš Seimo. Šakiai – žemės ūkio kraštas, tai ir žemės ūkiui skirtus pinigus reikėtų čia nukreipti, o ne padalinti visiems rajonams po lygiai. D. Jakavičius klausė, kaip bus dėl pievų, kurias ūkininkai suarė ir užsėjo, likvidavę pieno ūkius. Ar jas vėl reikės atstatyti? Į tai sulaukė atsakymo, kad galgi bus pereita prie „protingesnio varianto“. E. Pilypaitis pastebėjo, kad intensyviai naudojamos dirvos rajone yra alinamos, joms reikia ir reikės vis daugiau trąšų.

„Gal apie sportą pakalbėkim?“ – pasiūlė svečius atlydėjęs Modestas Paulauskas.

„Turime vieną sutvarkytą stadioną ir daug sporto salių, kurias reikia sutvarkyti“, – karčiai apibendrino rajono vadovai.

Galima džiaugtis Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centru, tačiau jam irgi reikia investicijų. Po susitikimo svečiai kaip tik ir išskubėjo į ten vyksiančias varžybas.

Živilė Rinkevičienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.