Vaikų žaidimų aikštelės dengiamos sertifikuota danga

Šakių J. Lingio parke esančioje vaikų žaidimų aikštelėje penktadienį baigta kloti nauja gumuota danga. Tikimasi, kad daugiau trikdžių nebus ir mažieji rajono gyventojai netrukus galės vėl joje žaisti. D. Pavalkio nuotr.

Praėjusią savaitę Šakių J. Lingio parke specialia gumuota danga padengta vaikų žaidimo aikštelė. Nuo praėjusių metų rugpjūčio mažieji šakiečiai buvo likę be čiuožynių, karstynių ir sūpynių, kai juos uždraudė eksploatuoti Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), nustatęs, kad po šiais įrengimais esanti granito skaldos danga neatitinka saugumo reikalavimų, nors buvo išpilta vos prieš metus.

Pernai iš rajone veikiančių 22 vaikų žaidimų aikštelių NVSC atrankos būdu patikrino 14, kad įvertintų, ar jos atitinka higienos normų reikalavimus. Pažeidimų buvo rasta daug ir įvairių. Vasarai nesibaigus, kai žaidimų aikštelės būna pilnos vaikų, daugelis jų buvo aptvertos STOP juosta ir uždrausta naudotis, kol nebus sutvarkyti rasti saugumo reikalavimų neatitikimai.

Beveik po devynių mėnesių, praėjusį penktadienį, Šakių J. Lingio parke esančioje vaikų žaidimų aikštelėje dangos keitimo darbai buvo baigti. Rajono savivaldybės vicemeras Egidijus Peleckis jų kainos tiksliai įvardyti negalėjo, nes gumuotą dangą paklojusi MB „Montieva“ dar nepateikė sąskaitos, tačiau preliminari suma gali siekti 11 tūkst. 350 eurų, nes už vieną guminės dangos kvadratinį metrą susitarta mokėti po 50 eurų. Visos aikštelės plotas – 227 kv. m.

Tikimasi, kad netrukus danga bus pakeista ir kitose rajono vaikų žaidimų aikštelėse, kuriomis dėl dangos saugumo reikalavimų taip pat buvo negalima naudotis. Kaip informavo savivaldybės Ūkio ir investicijų skyriaus projektų koordinatorė Rasa Liubamirskaitė, pati danga buvo gauta dar praėjusių metų gruodį, tačiau buvo laukiama pavasario ir geresnių orų.

Dangos keitimui registravosi šešios bendruomenės – Griškabūdžio, Gotlybiškių, Briedžių, Kudirkos Naumiesčio, Sintautų ir Voverių. Iš viso jų žaidimų aikštelėms sutvarkyti bus panaudota 180 kv. m sertifikuotos korėtos dangos, kuri kainavo 4 tūkst. eurų. Šių vietovių seniūnams buvo pavesta paruošti pagrindą, ant kurio bus dedama tekstilė.

Pasak R. Liubamirskaitės, sprendimas dėl skirtingų dangų priimtas atsižvelgus į aikštelių lankomumą, kuris rajono miesteliuose yra mažesnis nei pačiuose Šakiuose. Jos teigimu, dėl aikštelių patikros su NVSC jau susitarta. Prieš tai iš savivaldybės lėšų bus nupirkta kompleksinė paslauga, kad atvyktų sertifikuotos įstaigos specialistas ir dar kartą patikrintų, ar minėtos vaikų žaidimo aikštelės atitinka reikalavimus. Tikimasi, kad daugiau trikdžių nebus ir mažieji rajono gyventojai nuo birželio 1 d. vėl galės jomis drąsiai naudotis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.