Tikisi pritaikyti daugiau būstų

Nors Socialinės paramos skyrius dar negavo raštiško patvirtinimo dėl papildomai skirtų lėšų neįgaliųjų būsto pritaikymui, tačiau tiki pažadais ir galvoja, kaip greičiau pradėti darbus.

Šiais metais rajonui iš valstybės biudžeto neįgaliųjų būsto pritaikymui buvo skirta 32 tūkst. litų iš prašytų 80 tūkst. litų. Kadangi kitos savivaldybės lėšų neįsisavino, jos sugrįžo į valstybės biudžetą. Tikimasi, kad jau artimiausiu metu rajonas gaus apie 80 tūkst. papildomų lėšų. Tai, pasak Socialinės paramos skyriaus specialistės Danės Kupstaitienės, žadėjo ir Neįgaliųjų reikalų departamentas. Svarbiausia, suspėti darbus atlikti laiku, nes lėšas reikia įsisavinti dar šiais metais.

Jei bus gauta tiek lėšų, kiek planuojama, būstai galėtų būti pritaikyti trims eilėje laukiantiems asmenims – sunkiai judančiai moteriai bei dviems jaunuoliams iki 24 metų. Jiems, atsižvelgiant į poreikius, numatyta įrengti vonią, keltuvą, pandusą. Šiuo metu yra baiginėjami būsto pritaikymo darbai dar trijų neįgaliųjų namuose. Jei planai būtų įgyvendinti ir lėšos gautos bei įsisavintos, laukiančiųjų būsto pritaikymo eilėje liktų 15 negalią turinčių asmenų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.