Šakiečiai rankų lenkimo čempionate susišlavė dešimt medalių

ranku lenkimas
Nuotr. Treneris Romutis Pališkis (pirmoje eilėje iš dešinės) džiaugėsi Šakių sporto klubo „Aidas“ sportininkų pasiekimais.


Kovo 24 d. Alytuje vyko Lietuvos jaunimo rankų lenkimo čempionatas, kuriame dalyvavo 130 sportininkų ir 11 komandų iš visos šalies. Tarp jų – aštuoni Šakių sporto klubo „Aidas“ rankų lenkikai, iškovoję net dešimt medalių.
 
Sportininkai Lietuvos jaunimo rankų lenkimo čempionate varžėsi dviejose amžiaus grupėse – iki 18 ir iki 21-erių metų. Amžiaus grupėje iki 18 metų mūsų rankų lenkikai iškovojo šešis – du sidabro ir keturis bronzos –  medalius. Lukas Šukys (55 kg svorio kategorija) kaire ir dešine rankomis laimėjo trečiąsias vietas. Martynas Bendžius (65 kg svorio kategorijoje) dešine ranka iškovojo antrąją, kaire – trečiąją vietą. Rimantas Stravinskas (75 kg svorio kategorijoje) kaire ranka užėmė trečiąją vietą. Modestas Prapuolenis (75 kg svorio kategorijoje) kovodamas dešine ranka liko penktas. Daumantas Lekavičius (80+ kg svorio kategorijoje) kaire ranka buvo antras, dešine – ketvirtas.

Amžiaus grupėje iki 21-erių metų mūsų sportininkai iškovo keturis medalius. Tarp jų geriausiai pasirodė Samanta Daubarytė, vienintelė į čempionatą iš Šakių vykusi mergina. Ji 65 kg svorio kategorijoje dešine ranka iškovojo pirmąją, o kaire – antrąją vietą. Žilvinas Rainys (65 kg svorio kategorijoje) dešine ranka užėmė antrąją, o kaire – trečiąją vietą. Matas Samuolis (70 kg svorio kategorijoje) dešine ranka liko septintas, kaire – šeštas.

Sportininkų treneris Romutis Pališkis mano, kad dešimt medalių ir septintoji komandinė vieta tarp 11 Lietuvos jaunimo rankų lenkimo čempionate dalyvavusių komandų yra puikus rezultatas. Jis tikisi, kad jaunieji sportininkai turėtų neblogai pasirodyti ir balandžio 7 d. Tauragėje vyksiančiame Lietuvos nacionaliniame suaugusiųjų rankų lenkimo čempionate.

„Rungtynės su vyresniais ir labiau patyrusiais rankų lenkikais – gera patirtis ateičiai“, – įsitikinęs treneris.

R. Pališkis apgailestavo, kad šiandien daugėja sportininkų, neturinčių finansinių galimybių nuvykti į varžybas ir susimokėti už dalyvavimą jose. Dažnai ir jam pačiam tenka paremti mūsų krašto perspektyvius rankų lenkikus. Kaip pats sako, ne tik iš noro pagelbėti kitiems siekti sportinių aukštumų, bet ir todėl, kad už kiekvieną gerą darbą gėris sugrįžta dvigubai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.