Čempionate Šakiuose – ir kraštiečių pergalės

fitnesas sakiuose
Jaunimo kategorijoje antrą vietą užėmė šakietis Rokas Musvydas (sportininkas kairėje), kuriam šis sezonas pirmasis.


Praėjusį šeštadienį Šakiuose pirmą kartą įvyko atviras Lietuvos kultūrizmo ir fitneso čempionatas, kuriame jėgas išbandė beveik 50 dalyvių ne tik iš Lietuvos, bet ir Latvijos, o tarp nugalėtojų ir mūsų krašto atstovai.
 
Jei dar prieš porą metų apie kultūrizmą labiau girdėjome iš respublikinės spaudos, tai pastaruoju metu ši sporto šaka vis labiau populiarėja ir rajone, o ant scenos lipa ne tik šį sportą jau išbandę, bet ir naujokai. Negana to, savaitgalį būtent Šakiuose surengtas čempionatas, kuriame pasirodė ne tik mūsų šalies sportininkai, bet ir svečiai iš Latvijos. Pasak renginio organizatoriaus, Jaunimo kūrybos ir sporto centro trenerio Vyto Dielininkaičio, išties džiugina galimybė šią sporto šaką pristatyti Šakiuose, juolab kad čempionatas praėjo išties sklandžiai, o komplimentų netrūko ir iš pačių dalyvių, kurie jėgas išbandė 14 skirtingų kategorijų.

Jau ne pirmą kartą stebina ir rajono kultūrizmo atstovai, kurių būrys vis didėja. Šįkart pasirodė du Šakių sportininkai. Varžybose debiutavo ir Jaunimo kategorijoje antrą vietą užėmė Rokas Musvydas (Naujokų vyrų kategorijoje – šeštas), kuriam šis sezonas apskritai pirmasis. Pasak pačio sportininko, rezultatas neblogas, o visada gali būti ir geriau, tačiau bent kol kas sustoti neketina ir jau savaitgalį jėgas išbandys varžybose Prienuose. Nors vaikinas sportuoja nuo vaikystės, tačiau sutinka, kad pasiekti tokius rezultatus nelengva, o sunkiausia jam buvo atsisakyti skanumynų ir pereiti prie kitokios mitybos principų.

Jau antrą kartą ant scenos lipo ir neseniai šį sportą atradusi Sandra Kasparevičienė. Moteris Bikini kategorijoje užėmė šeštą vietą ir sako, kad nors galėjo būti geriau, bet rezultatas džiugina. Neseniai ji jėgas išbandė ir varžybose Kaune, tačiau ten į Top 6 patekti nepateko, tad buvo labiau apsižiūrėjimas, kas ir kaip. Pasak S. Kasparevičienės, pasiruošimas nėra lengvas, tenka įdėti daug pastangų ir darbo, bet kai jau nusprendė ruoštis varžyboms ir psichologiškai nusiteikė, sako, jog laikytis režimo nebuvo itin sunku. Pasiruošimas varžyboms truko septynias savaites –  šiame sporte tai gana neilgas laikas. Apie šią sporto šaką ji sako mąsčiusi ir seniau, tačiau anksčiau nesiryžo, o dabar džiaugiasi nugalėjusi save. Moteris neslepia, kad fitnesas ją užkabino ir kol kas sustoti neketina – savaitgalį taip pat dalyvaus varžybose Prienuose ir nesako „ne“ jėgas išbandyti čempionatuose ir ateity.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.