Automobilių slalomo varžybose – gausus būrys dalyvių

slalomas kovo11
Dalyviai jėgas išbandė septyniose klasėse, dalyvavo ne tik šakiečiai sportininkai, bet ir nemažas būrys svečių iš kitų miestų. E. Kazakausko nuotr.


Praėjusį šeštadienį Šakiuose gaudė automobilių varikliai. Jau tapo tradicija Nepriklausomybės atkūrimo dieną paminėti automobilių slalomo varžybomis. Kaip informavo renginio organizatoriai „Trys su puse vožtuvo“, tai vienas iš trijų šiemet planuojamų etapų, po kurių bus susumuoti rezultatai ir apdovanoti greičiausi sportininkai.
 
Iš viso varžybose dalyvavo 39 sportininkai. Jiems išduoti 73 startiniai numeriai, nes sportininkai dažniausiai rungtyniauja dviejose klasėse. Be šakiečių, atvyko ir svečių iš Jurbarko,  Tauragės, Kauno, Vilniaus, Trakų, Vilkaviškio, Šiaulių, Alytaus. Visiems dalyviams teko įveikti po tris įskaitinius važiavimus.

Pasak vieno iš organizatorių Gyčio Matusevičiaus, varžybų pradžioje buvo šiek tiek baimintasi dėl slidžios slalomo trasos, nes pirmieji dalyviai joje užtrukdavo apie 2 minutes, tačiau sniegui pradėjus tirpti važiavimo laikas sutrumpėjo iki 1 minutės 20 sekundžių. Tai leido varžybas užbaigti laiku, be didesnių įvykių trasoje.

Dalyviai jėgas išbandė septyniose klasėse: AWD, FWD, RWD, „Laisva“, „History“, „Jaunimo“ ir „Moterų“.

AWD (automobiliai visas varomais ratais) klasėje rungėsi šeši dalyviai. Visas prizines vietas pasidalijo sportininkai iš Jurbarko. Pirmą vietą laimėjo Irmantas Ditkus su „Audi A4“. Antrą vietą užėmė Ligitas Kordušas su „Audi A4“. Trečias buvo Darius Janušaitis su „VW Passat“.

FWD (priekiniais ratais varomi automobiliai) klasėje dalyvavo 14 sportininkų. Pirmą vietą iškovojo šakietis Vilmantas Karalius su „Mitsubishi Colt“. Antras liko vilnietis Adomas Gulbinas su „Suzuki Swift Sport“. Trečią vietą užėmė šakietis Martynas Krapavickas  su „Renault Clio“.

RWD (galiniais ratais varomi automobiliai) klasėje jėgas išbandė 16 slalomo dalyvių. Nugalėtoju tapo šakietis Tomas Kažemėkaitis su „BMW E36 “. Antras – Ramūnas Brazaitis iš Jurbarko su „BMW 328“, trečias – alytiškis Justinas Pangonis su „Mazda MX5“.

„Laisvoje“ klasėje rungėsi daugiausiai sportininkų – net 26. Geriausią rezultatą parodė šakietis V. Karalius su „Mitsubishi Colt“. Antrą vietą užėmė I. Ditkus iš Jurbarko su „Audi A4“. Trečioje vietoje liko Justas Gaižauskas iš Tauragės su „Peugeot 207“.

„History“ (senoviniai automobiliai, pagaminti iki 1992 m.) klasėje dalyvavo trys sportininkai. Pirmą vietą iškovojo kaunietis Saulius Prasauskas su „Honda CRX“. Antras liko Tautvydas Kerpauskas taip pat iš Kauno su „VAZ 2106“. Trečia vieta atiteko šakiečiui Vytautui Žemaitaičiui su „VW Golf mk2“.

„Jaunimo“ klasėje (iki 18 m. amžiaus) susigrūmė keturi renginio dalyviai. Geriausiai pasirodė  lukšietis Justas Žukauskas su „Mitsubishi Colt“. Antrą vietą laimėjo Arnas Jakas iš Šiaulių su „Renault Clio“. Trečias – vienuolikmetis šakietis Tadas Kažemėkaitis su „BMW E36“. Paguodos prizas buvo įteiktas ketvirtoje vietoje likusiam 12-mečiui šakiečiui Majui Braškiui taip pat su „BMW E36“.

„Moterų“ klasėje varžėsi keturios viešnios. Pirmą vietą iškovojo kaunietė Evelina Drilingienė su „Mitsubishi Colt“. Antra vietą užėmė Ingrida Jakienė iš Šiaulių su „Renault Clio“, trečią – kaunietė Gertrūda Butkutė su „BMW Z3“. Ketvirta liko Gustė Stonytė iš Vilniaus su „Mazda 323C“.

Renginio metu šalia rungtynių trasos vyko akcija „Solidarumo sriuba“ – buvo verdami ukrainietiški barščiai, tad  sportininkai galėjo ne tik sušilti, bet ir paaukoti karo talžomai Ukrainai.

Organizatoriai dėkoja visiems renginio rėmėjams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.