Vasarinės padangos, į ką atkreipti dėmesį perkant?

vasarines padangos
Kai kuriems vairuotojams gali atrodyti, kad skirtas vasarinių padangų komplektas yra tinkamesnis nei vienas komplektas naudoti ištisus metus. Nagrinėjame abiejų variantų privalumus ir trūkumus.

Vasarinės padangos:
Padangose, skirtose naudoti vasarą, paprastai naudojama minkštesnė guma, užtikrinanti gerą sukibimą ir valdymą šlapiomis ir sausomis sąlygomis. Padangos vasarinės sukurtos taip, kad geriausiai veiktų esant aukštesnei nei 7 °C temperatūrai, todėl jos mažiau tinkamos šaltesnėms sąlygoms. Turėtumėte apsvarstyti specialią vasarinę padangą, jei: Jau turite žieminių padangų rinkinį, skirtą sunkioms vairavimo sąlygoms. Ieškote optimalaus transporto priemonės valdymo ir eksploatacinių savybių šiltesniu oru Jūsų vietinės sąlygos yra švelnios žiemos, kurių temperatūra paprastai būna aukštesnė nei 7 °C, todėl vasarines padangas galite naudoti ištisus metus.

Visiems sezonams skirtos padangos:
Vietose, kuriose žiemos sąlygos švelnesnės – retai kada temperatūra nukrenta žemiau 0 °C arba dažnai sninga – visasezoninės padangos gali pasiūlyti priimtiną kompromisą tarp konkrečių vasaros ir žiemos variantų. Visiems sezonams skirtos  padangos žymimos tais pačiais „M+S“  pavadinimais kaip ir specialios žieminės padangos, o tai reiškia, kad jos yra tinkamos naudoti žiemą, kai žieminės padangos yra privalomos pagal įstatymus, ir pasižymi geromis eksploatacinėmis savybėmis sudėtingomis vairavimo sąlygomis.

Turėtumėte apsvarstyti sezonines padangas, jei: Nenorite keisti vasarinių ir žieminių padangų. Žiemos temperatūra jūsų vietovėje retai nukrenta žemiau nulio – jei taip nėra, turėtumėte apsvarstyti tam skirtų žieminių padangų rinkinį. Negalite laikyti ir sumontuoti dviejų atskirų padangų komplektų. Optimaliam veikimui žiemos sąlygomis patariame naudoti  žiemines padangas. Dauguma vartotojų nusprendžia pakeisti susidėvėjusias savo transporto priemonės padangas tokio pat dydžio ir pajėgumo padangomis. Tai turi daug prasmės; Jūsų automobilis buvo sukurtas taip, kad gerai veiktų su tokio tipo ir dydžio padangomis, kurios buvo uždėtos, todėl sumontavus identišką ar panašų padangų komplektą, išliktų jūsų transporto priemonės našumas ir saugumas. Norėdami informuoti apie savo sprendimo procesą, turėsite žinoti savo transporto priemonės padangų dydį ir greičio įvertinimą, taip pat norėsite apsvarstyti, kiek kilometrų nuvažiuosite su bet kokiomis naujomis padangomis (tai vadinama protektoriaus susidėvėjimu).  Didžioji šios informacijos dalis yra atspausdinta ant padangų, kurios šiuo metu yra ant jūsų automobilio, šonuose.

Užs.nr.d-0113

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.