Per dieną – po penkis ar šešis naujus atvejus

Sergamumo koronavirusu situacija prastėja visoje šalyje, ne išimtis ir Šakių rajonas. Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, vidutiniškai per dieną suserga po penkis–šešis žmones.

Jei dar trečiadienį naujų ligos atvejų vidurkis buvo trys, tai ketvirtadienį jau šoktelėjo iki keturių, 100 tūkst. gyventojų per 14 paskutinių dienų tenka 138 sergantieji, Lietuvos vidurkis – 483 atvejai. Ketvirtadienio ryto duomenimis, rajone sirgo 38 žmonės, 203 saviizoliacijoje, tačiau pandemijos pagreitis irgi gerokai išaugo.
 
Per savaitę buvo testuota 730 rajono gyventojų, teigiamų viruso atvejų – 3,4 proc.

Beje, nuo šio šeštadienio Šakių mobilus patikros punktas pradeda dirbti ir šeštadieniais, nes pastaruoju metu sulaukiama nusiskundimų, kad ypač pedagogai neranda tinkamo laiko, neužtenka vietų. Padidintas ir ėminių skaičius. Iš viso per dieną punkte galės paimti 85 ėminius. Be to, siekiant, kad registracija vyktų sklandžiai ir visi galėtų prisitaikyti, sudaryta galimybė registruotis 11 dienų į priekį. Punktas dirbs 8.30–14 val.

Nors pats vakcinavimas vyksta sklandžiai, ypač pasitelkus seniūnus pasijuto, jog vyresnio amžiaus žmonių paskiepijama daugiau (perkopė 50 proc. ribą), tačiau žadėtų vakcinų kiekių negaunama. R. Juškaitis sako abejojantis, ar apskritai šį mėnesį sulauksime žadėtų rekordinių kiekių. Pavyzdžiui, „AstraZenecos“ vakcinos žadėtų kiekių jau negaunama dvi savaites iš eilės, „Modernos“ tiekimas irgi nukeltas, „Johnson&Johnson“ vakcina skiepijimas laikinai sustabdytas, tad pastaruoju metu vakcinuojama tik turimomis „Pfizer“ vakcinomis.

„Žinoma, žmonės noriai šia vakcina skiepijasi, bet jeigu negausime šią savaitę žadėtų 100 „AstraZenecos“, šeštadienį tikriausiai neturėsime kuo skiepyti“, – pripažino R. Juškaitis.

Jis informavo, kad iš įmonių, kur darbuotojų skaičius didesnis nei 100, maždaug trečdalis sutinka būti skiepijami „AstraZeneca“, kita dalis pageidauja kito gamintojo vakcinų, tačiau jiems, neabejoja savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovas, tikrai teks gerokai palūkėti, mat prioritetų viršūnėje yra švietimo srities žmonės, taip pat vyresni asmenys.

Iš viso rajone yra paskiepyta 20,8 proc. gyventojų – pirma vakcinos doze paskiepyta 5419, antrąją vakcinos dozę yra gavę 1804 asmenys.

Vyriausybė siūlo pratęsti karantiną iki gegužės pabaigos, svarstoma galimybių paso idėja. Siūloma nuo gegužės 3 d. į mokyklas sugrąžinti abiturientus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.