Sergamumo rodikliai rodo, kad virusas po truputį atsitraukia

Rajone pastarąjį laikotarpį sergamumo COVID-19 rodikliai gerėjo kone visose srityse, tad panašu, kad virusas atsitraukia, nors ugdymo įstaigose židinių daugėjo.

Pasak savivaldybės ekstremalių situacijų operacijų vadovo Redo Juškaičio, ketvirtadienio duomenimis, rajone sirgo 394 žmonės, per dieną vidutiniškai nustatoma po 23 naujus susirgimus. 100 tūkst. gyventojų rajone tenka 1 tūkst. 308 atvejai, Lietuvoje – 1 tūkst. 968.
 
Per tris praėjusias dienas susirgo 69 žmonės (31 moteris ir 38 vyrai), iš jų 16 atvejų nustatyta vaikams iki 18 m., 41 – asmenims iki 65-erių, 12 – vyresniems nei 65-erių.

Daugėjo sergamumo židinių skaičius, šiuo metu fiksuojama 14, iš jų asmens sveikatos įstaigose – du, socialinės globos įstaigose – vienas, ugdymo įstaigose – septyni (buvo penki), kitose įstaigose – keturi.

Atsižvelgiant į gerokai sumažėjusį testavimosi poreikį, sumažintas ir testų mobiliajame patikros punkte skaičius. Šiuo metu kasdien galima atlikti 60 testų, tačiau ir šis limitas neišnaudojamas.

Per savaitę buvo atlikta 415 testų, iš jų 48,7 proc. teigiami.

Vakcinavimo rodikliai faktiškai stovi vietoje tiek rajone, tiek visoje šalyje. Per praėjusį laikotarpį rajone pasiskiepijo penki žmonės, visi trečiąja, palaikomąja doze. Rajone iš viso pasiskiepiję 18 tūkst. 468 žmonės arba 70,2 proc. gyventojų, Lietuvoje pasiskiepiję sudaro 69,7 proc.

Tikimasi, kad jau artimiausiu metu laisvės suvaržymai, sveikatos apsaugos viceministrė Aušra Bilotienė-Motiejūnienė trečiadienį LRT sakė, kad privalomo kaukių dėvėjimo uždarose patalpose turėtų būti atsisakoma jau balandį. Jų dėvėjimas galėtų išlikti privalomas tam tikrose vietose, pavyzdžiui, viešajame transporte, asmens sveikatos priežiūros įstaigose, slaugos, globos įstaigose.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.