Taryba palaimino penktos antrokų klasės komplektavimą

Birželio 27 dieną rajono savivaldybės taryba atsižvelgė į Šakių „Varpo“ mokyklos būsimų antrokų tėvelių prašymą neiškomplektuoti I d klasės ir nekeisti jos mokytojos, todėl leido Šakių „Varpo“ mokykloje 2014/2015 mokslo metais komplektuoti penkias antrokų klases.

Primename, kad rajono savivaldybės tarybos 2014 metų kovo 27 dienos sprendimu Nr. T - 89 Šakių „Varpo“ mokykloje 2014/2015 mokslo metais buvo leista komplektuoti keturias antrąsias klases. Dėl tos priežasties, pasibaigus 2013/2014 mokslo metams, lėšų taupymo tikslais ir pagal mokyklos planus turėjo būti išformuota I d klasė ir iš darbo turėjo būti atleista šios klasės mokytoja. Tam nepritarę būsimų antrokų tėvai raštu kreipėsi į rajono savivaldybę, prašydami rasti galimybę neišformuoti klasės.

Neišformavus šios klasės, 2014 metų birželio 17 dienos duomenimis, „Varpo“ mokykloje 2014 - 2015 mokslo metais būtų suformuota 15 pradinių klasių komplektų, mokytųsi 330 pradinukų. Klasės vidurkis - 22 mokiniai. Tai atitinka Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2011 metų gruodžio 28 dienos nutarimo Nr. 1542 reikalavimus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.